Rijksuniversiteit Groningen

Openingslezing bij schaatsexpositie van de FEB (2 november-23 december)

Datum: 29 oktober 2009
Science on Ice expositie
Science on Ice expositie

"Science on Ice" is de titel van een nieuwe interactieve expositie over schaatsen en hoe de wetenschap (econometrie) bij kan dragen aan de topsport. De expositie loopt van 2 november tot en met 23 december in de Plaza van het WSN Gebouw. Bij de opening op maandag 2 november spreekt hoogleraar Kwantitatieve Logistiek Gerard Sierksma om 12.30u over het onderwerp. Sierksma adviseert de KNSB over de samenstelling van de schaatsploeg voor de Olympische Spelen.

Nederland telt '16 miljoen schaatscoaches'. Natuurlijk moet Sven Kramer op de vijf en de tien kilometer starten. Maar wie zijn de andere schaatsers en schaatssters die Nederland gaan vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen in Vancouver? Econometristen van de Rijksuniversiteit Groningen adviseren de KNSB over wat de beste Nederlandse schaatsselectie is. Hoe hebben ze dat berekend? Hoe hebben technologische innovaties de schaatstijden beïnvloed? Ontdek het en ga naar Science on Ice.

Als bezoeker van de expositie kun je ook aangeven welke schaatsers jij naar Vancouver zou sturen. Geef je mening en win een leerzame informatieve prijs.

Openingslezing professor Sierksma: maandag 2 november 12.30u Locatie (expositie en lezing): Plaza, WSN gebouw (H), Nettelbosje 2, Groningen
Expositieperiode: 2 november - 23 december 2009

Meer informatie: prof.dr. Gerard Sierksma
website: www.scienceonice.nl

Met de expositie wil de faculteit ieder jaar een of twee studies onder de aandacht brengen. Voor 2009 is dat Econometrics and Operations Research met Science on Ice

Laatst gewijzigd: 10 november 2009 10:51