Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 november 2009

Man aangehouden na aangifte ernstige mishandeling

Almelo

Een Almeloer is maandag 9 november aangehouden nadat een plaatsgenoot op 26 oktober jl. aangifte tegen hem had gedaan van een ernstige mishandeling.

Een 25-jarige man uit Almelo deed maandag 26 oktober aangifte van het feit dat hij door een, naar later bleek 30-jarige man ook uit Almelo, was mishandeld. Bleek dat deze laatste het niet eens was geweest met de reparatie aan zijn auto, die door het slachtoffer was gedaan. De 25-jarige moest zich op 27 oktober in het ziekenhuis laten opereren aan een gebroken kaak.

Een onderzoek werd ingesteld en de officier van justitie gaf toestemming voor de aanhouding Op maandag 9 november werd de 30-jarige in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (2009046359)

Man aangehouden die gestolen goederen te koop aanbood

Almelo

Een 26-jarige Almeloer werd maandagavond 9 november aangehouden. Een getuige had de politie er op attent gemaakt dat de man vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen aanbood.

Maandagavond 9 november om ongeveer 20.15 uur belde een getuige naar de politie die vertelde dat een hem onbekende man, hem goederen had aangeboden. Omdat hij e.e.a. niet vertrouwde en het vermoeden had dat deze goederen wel eens van diefstal afkomstig waren, belde hij en gaf een signalement van de man door.

Omstreeks 20.20 uur zagen politiemensen in de Willemsgang in Almelo een man lopen die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Hij was in het bezit van een tas en de politiemensen mochten in de tas kijken. Hierin werden inderdaad goederen, navigatiesystemen en autoradio's, aangetroffen waarvan ook de politiemensen vermoeden dat deze van diefstal afkomstig zouden zijn. De man, een 26-jarige Almeloer werd aangehouden en met tas en goederen meegenomen naar het bureau. Aan het bureau werd hij voor nader onderzoek opgesloten en zijn de goederen, nadat was gebleken dat deze inderdaad van diefstal afkomstig waren, in beslaggenomen. De verdachte is in de loop van dinsdagmorgen de 10e november voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2009051160)

Werd woningbrand gemeld, maar hennepplantage aangetroffen

Almelo

In eerste instantie werd brand gemeld in een woning aan de Merelstraat in Almelo. Er werd geen brand in de woning ontdekt, maar wel een tweetal hennepplantages met in totaal 278 planten.

Maandagavond 9 november werd om ongeveer 19.15 uur gemeld dat er in een woning aan de Merelstraat in Almelo brand zou zijn. Toen de politie samen met de brandweer terplaatse kwam, werd geen brand ontdekt. Er werd niet opengedaan en de brandweermensen wilden toch graag het zekere voor het onzekere nemen en een ruit van de voordeur werd ingeslagen om binnen te komen.

Binnen werd geen brand geconstateerd en werden ook geen bewoners aangetroffen. Wel werden op een tweetal slaapkamers op de 1e etage hennepplantages gevonden met in totaal 278 planten. De beide plantages zijn ontruimd en alle planten met de apparatuur zijn vernietigd. Tevens bleek dat de elektriciteit buiten de meter om werd afgetapt. Een onderzoek naar de bewoner c.q. eigenaar van de plantages wordt ingesteld. (2009051152)

Man aangehouden na beledigen politieagente

Almelo

Een man uit Almelo vond het nodig, toen hij op last van een politieagente weg moest gaan bij het ontruimen van een hennepplantage, om de agente te beledigen. Hij werd aangehouden.

Een politieagente stond maandagavond 9 november omstreeks 21.00 uur bij een woning aan de Merelstraat in Almelo waar eerder op de avond een hennepplantage was ontdekt. Zij stond buiten om het publiek op afstand te houden. Een man stond echter constant de ruimers in de weg en hem werd aangezegd te vertrekken. Hieraan voldeed hij schoorvoetend maar bij het weglopen beledigde hij de politieagente. Hierop is hij, een 27-jarige Almeloer aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (2009951165)

Hennepplantage geruimd.

Enschede

In een woning aan de van Musschenbroekstraat in Enschede werd maandagavond 9 november omstreeks 18.15 uur een hennepkwekerij ontdekt. Er werden 294 planten inclusief alle apparatuur in beslag genomen en ondertussen vernietigd. Onderzoek naar de eigenaar van de plantage wordt gedaan. (2009051175)

Twee personen aangehouden na onderzoek vernielingen

Westerhaar-Vriezenveensewijk

Een 18-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit respectievelijk Westerhaar en Vroomshoop, zijn maandagavond 9 november aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het vernielen van openbaar groen aan de Beeklaan in Westerhaar.

Maandagavond 9 november werd rond 21.45 uur gemeld dat een groep jeugdigen overlast veroorzaakte aan de Beeklaan in Westerhaar. Toen politiemensen terplaatse kwamen zagen ze een aantal jongeren staan en bij het zien van de politie reed een grijze personenauto met hoge snelheid weg. Geconstateerd werd dat er in het openbare groen meerdere vernielingen waren aangericht. Er was duidelijk te zien dat er met een auto was gereden. Een gesprek werd met de achtergebleven jongeren aangegaan en een nader onderzoek naar de bestuurder van de grijze personenauto werd ingesteld.

Een kwartier later, rond 22.00 uur, werd bij een wasstraat aan de Tonnendijk een grijze personenauto gesignaleerd met daarbij een jongen en een meisje. De jongen was druk bezig resten van zand, modder en gras van de auto te spuiten. De twee, een jongen van 18 uit Vroomshoop en een meisje van 15 jaar uit Westerhaar, zijn in verband met de vernielingen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn de twee weer heengezonden en proces-verbaal wordt tegen de 18-jarige opgemaakt. (2009051176)

Drie personen aangehouden na aantal inbraken

Rijssen-Holten

Dinsdagmorgen 10 november werden drie inwoners van Deventer aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij inbraken in de nacht van maandag de 9e op dinsdag 10 november in Rijssen-Holten.

Dinsdagmorgen 10 november werd om ongeveer 01.15 uur door een getuige gemeld dat hij op de Berghofstraat in Holten een drietal personen zag lopen die mogelijk betrokken waren geweest bij een wat eerder gepleegde inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat in Holten. Ook werd gezien dat deze drie een auto probeerden open te breken op de Gaardenstraat in Holten.

Een onderzoek naar de drie werd ingesteld en omstreeks 01.35 uur werd op de Deventerweg een personenauto met daarin drie personen gesignaleerd die even daarvoor op de Dorpsstraat in Holten was gezien. Het vermoeden bestond dat dit de drie personen waren waar de getuige over sprak. Op de Deventerweg ter hoogte van de Voorschottenweg werd de auto aan de kant gezet en de drie inzittenden, drie inwoners van Deventer van 18, 20 en 24 jaar werden meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. In de auto werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen en goederen die vermoedelijk eerder op de avond waren ontvreemd bij een inbraak in een school in Wierden.

De drie zijn opgesloten en in de loop van dinsdag de 10e voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Bij de inbraak in de school aan de Bongerd in Wierden werd een raam geopend en werden meerdere goederen weggenomen. Bij de inbraak bij de winkel in Holten aan de Dorpsstraat werd niets ontvreemd. (2009051200 / 2009051187 / 2009051191)