Gemeente Kaag en Braassem

Aandachtspunten voor inzamelen plastic afval

Dinsdag 3 november is in Kaag en Braassem voor het eerst plastic afval ingezameld door Cyclus. Doordat alleen zakken die op de juiste plek staan worden meegenomen, zijn enkele zakken niet opgehaald en opengescheurd. Dit kan voor overlast zorgen. Tips, opmerkingen en klachten kunt u doorgeven aan Cyclus. Zij kunnen deze zaken meenemen voor de volgende ophaaldag. Het is namelijk belangrijk dat u mee blijft doen.

Aandachtspunten voor beide partijen

* Volle zakken kunnen op de inzameldag vóór 07.30 uur worden aangeboden op plekken waar u ook uw restafval aanbiedt. Het is erg belangrijk dat u de zakken op tijd en op de juiste plek aanbiedt. Cyclus neemt zakken die niet op de juiste plek staan namelijk niet mee.

* Cyclus zamelt de zakken één keer in de vier weken in. De volgende ophaaldag is op dinsdag 1 december

Contact

Wilt u tips, opmerkingen en klachten doorgeven aan Cyclus, dan kan dit per e-mail: info@cyclusnv.nl of tel. (0182) 547 500 op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur.

Â

Ook als u nog geen informatiepakket met daarin de speciale zakken heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met Cyclus. Bij hen kunt u ook met overige vragen terecht.

Beter milieu

Plastic gescheiden inzamelen is een van de maatregelen voor een beter milieu. Het gescheiden ingezameld plastic kan dan opnieuw gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten, zoals mobiele telefoons en speelgoed. Zo worden natuurlijke bronnen gespaard. Ook hoeft er bij een goede afvalscheiding minder afval verbrand te worden en is er dus minder CO2-uitstoot.