Provincie Utrecht

Provincie Utrecht op nummer één!

10-11-2009 -

De resultaten en ranglijsten naar aanleiding van het Jaaronderzoek 2009 van de Overheid.nl Monitor zijn bekend. Het programma Overheid heeft Antwoord (c) (onderdeel van stichting ICTU) heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzocht welke overheidsorganisaties het beste scoren op het gebied van elektronische dienstverlening. De website van de provincie Utrecht staat op de ranglijst op de eerste plaats voor wat betreft de best scorende provincies.

De provincie Utrecht heeft haar opmars, die ze vorig jaar heeft ingezet, doorgezet en is inmiddels gestegen van de derde naar de eerste plaats. Dit na een aantal jaren waarin Zeeland en Limburg als beste naar voren kwamen. Zowel op de onderdelen Standaarden, Transparantie als Dienstverlening heeft Utrecht de hoogste score.

Gedeputeerde Binnekamp is verheugd over het behaalde resultaat: "Via internet transparanter communiceren, onze dienstverlening verbeteren met e-diensten, burgers en partijen digitaal laten participeren in ons beleidsvorming en nieuwe technieken gebruiken om beter samen te werken met partners: dat is waar de provincie Utrecht voor staat en waar we steeds aan blijven werken."