Gemeente Spijkenisse


Speciale bijeenkomst toetreding SISA

10 november 2009

Bijeenkomst SISA 2009

Op maandag 02 november 2009 is er op het gemeentehuis in Abbenbroek een speciale bijeenkomst georganiseerd voor een aantal subregionale partijen om toe te treden tot SISA.

Tijdens deze bijeenkomst is door middel van het ondertekenen van de toetredingsverklaring de aftrap gegeven voor het gebruik van het risicosignaleringssysteem SISA in de regio Voorne-Putten Rozenburg.

Signaleren en Samenwerken
Het risicosignaleringssysteem SISA (Signaleren en Samenwerken) brengt risicomeldingen van hulpverleners bij elkaar en informeert hulpverleners onderling over welke organisaties betrokken zijn bij een jongere om zo de samenwerking te optimaliseren. Dankzij dit systeem blijft elke jongere in beeld en kunnen hulpverleners elkaar informeren en hun activiteiten op elkaar afstemmen.

Dit risicosignaleringssysteem SISA gaat door 16 gemeenten en ongeveer 20 stadsregionale instellingen gebruikt worden. De stadsregionale instellingen zijn reeds op 08 oktober 2009 tijdens een bijeenkomst toegetreden tot SISA.

De gemeenten op Voorne-Putten Rozenburg hebben naast deze stadsregionale instellingen een aantal subregionale partijen die zij eveneens tot het systeem toe willen laten treden. Deze subregionale partijen hebben daarom op maandag 02 november de toetredingsverklaring tot SISA ondertekend.

Ondertekenaars
De toetredingsverklaring is ondertekend door de volgende partijen:
* ISD Voorne-Putten Rozenburg

* Stichting Push

* Stichting Welzijn Schiedam

Verder waren aanwezig:

* Careyn

* de coördinator van het RMC

* de leerplichtambtenaren

die allen gebruik gaan maken van het systeem.

Interne links


* Eén signalerings-systeem voor gehele stadsregio Rotterdam