Gemeente Leidschendam-Voorburg


Tevredenheidsonderzoek voor vrijwilligersorganisaties

Recentelijk hebben alle organisaties die bij de gemeente geregistreerd staan en met vrijwilligers werken een uitnodiging ontvangen om aan een tevredenheidsonderzoek deel te nemen. Het kan zijn dat uw organisatie voor het uitvoeren van uw activiteiten wel afhankelijk is van vrijwilligers, maar geen brief heeft ontvangen. Indien dit het geval is, nodigen wij u alsnog van harte uit om deel neemt aan het tevredenheidsonderzoek 2009 voor vrijwilligersorganisaties..

Waarom een tevredenheidsonderzoek?
Vrijwilligers vervullen een cruciale rol in Leidschendam-Voorburg. De gemeente is daarom continu bezig om de kwaliteit van haar dienstverlening aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te optimaliseren. U speelt hierbij een belangrijke rol en daarom richten wij ons tot u. De gemeente wil graag uw ervaring, mening en gevoel horen over de in onze gemeente geboden ondersteuning aan vrijwilligerswerk en vrijwilligersinitiatieven.

Wie voert het onderzoek uit?
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Integron B.V. die ruime ervaring heeft in verschillende soorten onderzoek. Voor het onderzoek zijn alle organisaties die voor de uitvoering van activiteiten vrijwilligers inzetten uitgenodigd.

Hoe vindt het onderzoek plaats?
Het onderzoek wordt via een interactieve stemsessie afgenomen. Hierbij wordt een vragenlijst gepresenteerd en kunt u door gebruik van een stemkastje uw mening/ervaring geven. Het onderzoek vindt plaats in theater Camuz, Damlaan 44 te Leidschendam op de volgende avonden:
* dinsdag 24 november 19.45- 22.00 uur

* woensdag 25 november 19.45- 22.00 uur

Wat vragen wij van u?
Wij vragen van u dat u één (bestuurs)vertegenwoordiger voor 16 november aanstaande aanmeldt voor dit onderzoek. Dit kan via de volgende internetpagina van Integron. Op het aanmeldformulier worden de contactgegevens van uw organisatie en uw vertegenwoordiger gevraagd. Tevens wordt bepaald of u binnen de doelgroep valt en kunt u uw keuze voor een avond bepalen.

Wat gebeurt er met alle informatie?
De resultaten van het onderzoek geven inzicht in wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Vervolgens worden door de gemeente prioriteiten bepaald om zeer gericht aan de verbeterpunten te kunnen werken. Zo hebben resultaten van eerdere onderzoeken (2003 en 2006) onder andere geleid tot het oprichten van het Vrijwilligerspunt en het organiseren van de Vrijwilligersfeesten. Ook uw mening over nieuwe ontwikkelingen zoals de Vrijwilligersverzekering, de Vrijwilligerskaart en de Verkiezing van vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar wil de gemeente graag horen.

Wij hebben u nodig!
Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld. Voor de eerste 150 aanmeldingen is er daarom een presentje. Indien u vragen heeft over dit onderzoek, neemt u dan contact op met Hans van Elk van onze gemeente, via telefoonnummer: 070 300 9564, of via de e-mail: jw.van.elk@leidschendam-voorburg.nl

Wij hopen op u uw deelname aan het tevredenheidsonderzoek te kunnen rekenen?