ABVAKABO FNV

Jubilarissenavond afdeling Twente

Afgelopen zaterdagavond was ik op de jubilarissenavond van de afdeling Twente. Deze werd gehouden in Beckum. Nou gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik nog nooit van Beckum had gehoord, maar dat bleek tegen Hengelo aan te liggen.

Ik ben heerlijk met de trein er heen gegaan. Dat bood mij de mogelijkheid om al mijn vergaderstukken voor de maandag daarop te lezen. Hoe dichter ik bij Hengelo kwam, hoe mooier de omgeving werd. Prachtig gekleurde bomen in een mooi Twents landschap. Wel wat anders dan de Randstad.

In Hengelo werd ik opgehaald door ons onbezoldigd bondsbestuurslid Arie Janson. Sommige van onze onbezoldigde leden zijn ook regelmatig aanwezig op jubilarissenavonden om een toespraak te verzorgen. Arie zit sinds kort in het Bondsbestuur en wilde eerst wel eens zo'n bijeenkomst meemaken voordat hij dat ook ging doen. Samen zijn we verder gegaan naar Beckum en hadden daar een prima verzorgde avond. Het afdelingsbestuur had dit keurig voor elkaar. Veel jubilarissen, maar liefst twee die zeventig jaar lid waren van de bond, een mooi strijkje en leuke gesprekken.

Tegen elven was de avond voorbij en zijn Arie en ik richting de Randstad gereden. Tja, dat overkomt mij niet vaak dat ik op zo'n avond lekker een wijntje kan zitten drinken en keurig voor de deur wordt afgezet.
10-11-2009