Gemeente Teylingen

mantelzorger(s) in het zonnetje!

Teylingse mantelzorger(s) in het zonnetje!

10 november 2009

Op dinsdag 10 november is de Landelijke Dag van de Mantelzorger. De gemeente Teylingen toont deze week haar waardering door aan alle mantelzorgers een irischeque uit te reiken.

Maandag 9 november heeft wethouder Hollart de eerste irischeque uitgereikt aan mevrouw Sep uit Sassenheim. Mevrouw Sep verzorgt haar zieke man en haar hoogbejaarde moeder.

2009-11-09 Wethouder Wim Hollart overhandigt de eerste irischeque aan mantelzorger mevrouw Sep

Deze week krijgen alle mantelzorgers uit Teylingen die bij het Steunpunt Mantelzorg Duin- en Bollenstreek staan geregistreerd een irischeque thuisgestuurd.

De gemeente Teylingen heeft begin oktober de folder `mantelzorg in Teylingen' huis aan huis verspreid om meer mantelzorgers uit de gemeente te bereiken. Deze folderactie heeft 87 nieuwe mantelzorgers opgeleverd. Bij het Steunpunt Mantelzorg staan nu 267 mantelzorgers uit Teylingen geregistreerd.

Mantelzorgers zorgen onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende in hun omgeving. Als gemeente willen wij een blijk van waardering geven, maar de mantelzorgers ook in contact brengen met organisaties die ondersteuning en hulp kunnen bieden.

Nieuwe afvalcontainers