Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-11-2009

Grote hennepvondst in loods Breda

BREDA: Rechercheurs van het Direct Inzetbaar Team hebben maandagmorgen bij toeval in een loods aan de Trekpot een hennepopslag ontdekt. De speurders arresteerden ter plaatse twee mannen die in de loods bezig waren. Het gaat om een 35-jarige man uit Dongen en een 38-jarige Oosterhouter. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

De agenten waren ter plaatse gegaan in verband met een onderzoek naar de verblijfplaats van een 'vonnisklant'. Zij zagen dat bij een van de loodsen twee mannen stonden. Uit deze loods kwam een doordringende hennepgeur. Bij nader onderzoek bleek dat er in de ruimte vier grote sealbags met henneptoppen lagen. Het gaat om circa 20 kilo. Ook werden circa 150 stekken aangetroffen. Verder vonden de agenten enkele tientallen mortiergranaten die vaak gebruikt worden als professioneel vuurwerk. In de loods ernaast werd een grote hoeveelheid apparatuur aangetroffen waarmee thuiskwekerijen worden ingericht. De politie gaat er vanuit dat er een verband is tussen de twee loodsen. Meer
aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten. Het Direct
Inzetbaar Team van het politiedistrict Breda bestaat momenteel uit zes rechercheurs. Het team richt zich vooral op tegenhouden in het kader van het donkere dagen offensief en op veelplegers in het algemeen.

Rijden tijdens ontzegging

BREDA: De politie heeft maandagavond op de Ettensebaan een 42-jarige Bredanaar betrapt op het rijden in een truck terwijl hem de
rijbevoegdheid door een rechter ontzegd is. De agent zag de truck rijden door Princenhage. Hij controleerde de auto, waarbij bleek dat de bestuurder vanwege een ontzegging geen rijbewijs had. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding, 33 km te hard

BAARLE NASSAU: Een 36-jarige man uit Hoogstraten is maandagmiddag omstreeks 16.10 uur op de Hoogstratensebaan betrapt op een forse snelheidsovertreding. Tijdens een snelheidscontrole werd vastgesteld dat de automobilist gecorrigeerd 133 km / uur reed op een traject waar 80 km / uur is toegestaan. De bestuurder werd staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gestolen brommer door alerte agenten snel terug gevonden

BREDA:; De politie heeft maandagmiddag op het Thorbeckeplein een 17-jarige Bredanaar aangehouden die op een gestolen scooter zat. Deze brommer was kort daarvoor gestolen vanuit de stalling van een school aan de Biesdonkweg. De Bredanaar bleek ook de sleutel van de scooter bij zich te hebben.

De agenten controleerden een groepje jongeren met scooters naar aanleiding van een bericht van de politiemeldkamer dat kort daarvoor vanaf een school in Breda Noord een scooter gestolen was. De
centralist gaf het type en kenteken door. Tijdens de controle van de jongeren bleek dat een van hen op de gestolen scooter zat. De knul ontkende de scooter zelf gestolen te hebben. Hij zou alleen even op het voertuig gepast hebben. De eigenaar van de scooter verklaarde dat hij een tijd geleden op school de sleutel verloren was.Hij had wel een ander kettingslot gekocht, maar gebruikte nu de reservesleutel voor het stuurslot. Hij stelde vast dat zijn brommer beschadigd was. Zo waren de kap aan de linkervoorzijde en de voetensteun aan de
linkerzijde afgebroken. De politie stelt naar aanleiding van de verklaring van de verdachte een nader onderzoek in.

Auto gestolen bij woninginbraak

BREDA: Vannacht is bij een woninginbraak aan de Regentesselaan een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Volvo V70 met het kenteken 72PTXS. Een van de bewoners werd wakker vannacht omstreeks 02.45 uur omdat ze iets hoorde vallen. Vervolgens hoorde ze dat hun auto gestart werd. Ze keek uit het raam vanaf de eerste verdieping en zag dat hun eigen auto wegreed in de richting van de Burgemeester Serrarislaan. De inbrekers bleken een gaatje geboord te hebben onder een keukenraam. Uit het pand zijn naast de autosleutels ook twee Nintendo's gestolen. De politie heeft vannacht nog uitgekeken naar de gestolen auto, maar deze niet meer aangetroffen. Van de gedupeerde bewoners is een aangifte opgenomen. Ook wordt een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-11-2009 13:26 | © Regio Midden en West Brabant |