KRO

Annette van Trigt nieuwe presentator 'KRO's Van Trigt tot Negen' op Radio 4

Uitzenddatum: 01/02/2010

Annette van Trigt wordt de presentator van het nieuwe ontbijtprogramma, dat de KRO vanaf 1 februari 2010 elke werkdag van 7.00 tot 9.00 uur gaat verzorgen. KRO's Van Trigt tot Negen, zoals het programma gaat heten, bevat naast klassieke muziek ook nieuwsonderdelen. Het programma past in de nieuwe koers van Radio 4 om deprogrammering beter aan te laten sluiten bij het dagritme van de luisteraar.

In het nieuwe ontbijtprogramma KRO's Van Trigt tot Negen staat klassieke muziek centraal. Prettige, licht klassieke muziek die past bij het tijdstip van de dag. Nieuw voor Radio 4 is dat Annette van Trigt de luisteraars ook bijpraat over wat er in de wereld gebeurt. Met onder meer op elk half uur een nieuwsoverzicht, interviews met hoofdrolspelers uit het nieuws, weer, verkeer en een ochtendbladenoverzicht.

De KRO is verheugd over de komst van Annette van Trigt. Mediadirecteur Taco Rijssemus: "Annette is de ideale presentator voor dit programma. Ze is een echte vakvrouw die haar sporen heeft verdiend bij de publieke radio en televisie. Ze is zeer ervaren op het gebied van nieuws, heeft affiniteit met klassieke muziek en is daarnaast een prettige radiopersoonlijkheid om de dag mee te beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat Van Trigt tot Negen, met een mix van klassieke muziek en nieuws, een verrijking betekent van de programmering van Radio 4".

Volgens zendermanager Marwil Straat van Radio 4 past de komst van Annette van Trigt perfect in de nieuwe koers van Radio 4: "Radio 4 wil de komende jaren nog meer mensen enthousiast maken voorklassieke muziek. MetVanTrigttot Negenis daarom gekozen vooreen nieuw en fris geluid op Radio 4. Annette vanTrigtisin als geen ander in staat haar luisteraarsop overtuigende wijzete informeren over wat er in de wereld gebeurten daarnaast te latenervarenhoe heerlijk het is om wakker te worden met klassieke muziek."

Annette van Trigt begint haar omroepcarrière in 1979 bij Veronica, waar ze onder meer de radioprogramma's Kletskop en De Stemband en het tv-programma Countdown presenteert. Na een kort intermezzo bij de VARA, met als hoogte punt `Bal op 't Dak' stapt Annette in 1989 over naar NOS Studio Sport. Ze presenteert het Eredivisie voetbal op zaterdag, het Sportjournaal en diverse grote sportevenementen als de Olympische Spelen en het EK en WK Voetbal. Ook is ze enkele jaren presentator van het NOS 6 Uur Journaal. Voor NOS Radio doet ze zes jaar lang Met het Oog op Morgen. Sinds 2004 werkt Annette van Trigt als zelfstandig journalist en dagvoorzitter.

Annette van Trigt heeft erg veel zin in haar nieuwe programma: "Ochtendradio is nieuw voor mij. Als radiomaker in hart en nieren ben ik ontzettend blij dat de KRO me de kans biedt om luisteraars die net wakker zijn bij te praten over het nieuws in combinatie met mooie klassieke muziek. Heerlijk om weer terug te keren op radio, mijn passie, al moet ik nog wel even geduld hebben tot februari"

KRO's Van Trigt tot Negen, vanaf 1 februari elke maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 9.00 uur bij de KRO op Radio 4.