Gemeente Overbetuwe


VIP geopend op Julianaplein Zetten

---

Op het Julianaplein in Zetten is een VIP (= Verpakkingen Inzamel Plaats) voor de inzameling van kunststofverpakkingen geplaatst. Naast de VIP zijn ook ondergrondse containers geplaatst voor drankenkartons (melk- en sappakken) en blik. De 2 bovengrondse textielcontainers zijn verwijderd en hiervoor in de plaats is een ondergrondse container geplaatst voor textiel. U kunt nu dus ook alle lege verpakkingen gescheiden inleveren in Zetten.

De VIP is de hele week geopend van 8.00 tot 22.00 uur. Buiten deze uren zitten er rolluiken voor de VIP. Lege verpakkingen mogen dan niet naast de VIP geplaatst worden. Op deze manier blijft de omgeving schoon en netjes.
Gemeente Overbetuwe wil een goed voorzieningenniveau voor verpakkingsafval realiseren. Dit moet resulteren in een nog betere scheiding van het verpakkingsafval en een hoog servicegehalte voor de burger. Met deze aanpak wil de gemeente een positieve bijdrage leveren aan het duurzaam hergebruiken van grondstoffen. Door alle lege verpakkingen gescheiden te houden, kan de grijze afvalcontainer ook minder vaak aan straat worden gezet. Dit betekent lagere kosten voor huishoudens.
In Driel en Heteren worden binnenkort ook VIPâs en ondergrondse containers voor drankenkartons geplaatst. In Elst en Herveld is dit al gebeurd.