Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 10 november 2009

* MAN GEWOND NA POGING DIEFSTAL SCOOTER
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag raakte rond 01:00 uur een man gewond nadat hij een scooter wilde stelen. Drie jongens braken in een kelderbox aan de Brabantsestraat open omdat er twee scooters stonden. Ze kregen de scooters niet gestart en gingen er vandoor. De eigenaar van de scooter, een 19-jarige Rotterdammer, ontdekte de poging diefstal en zette met een scooter de achtervolging in. Op de Beijerlandselaan wist hij het drietal te achterhalen en hij reed daarbij een van de vermeende dieven aan. Deze raakte daarbij gewond aan zijn been. De eigenaar van de scooter verloor vervolgens de macht over het stuur en reed tegen een muur aan. Hij kwam ten val, waarna de drie mannen zijn scooter alsnog meenamen. Korte tijd later kon de gewonde verdachte, een 17-jarige Rotterdammer op de Atjehstraat worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en geopereerd aan zijn been. De politie stelt een onderzoek in naar de overige twee verdachten en de exacte toedracht van het incident.


* POLITIE HOUDT DRONKEN MAN AAN
MAASSLUIS - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 33-jarige dronken Rotterdamse automobilist aangehouden in de Zuidbuurt. Agenten kregen een melding dat een man zingend, scheldend en schreeuwend op de Stationsweg liep. De man stapte in een auto. Toen hij wegreed raakte hij een muurtje. Agenten konden hem staande houden in de Zuidbuurt. De man teveel gedronken te hebben en de auto bleek van diefstal afkomstig. Na zijn aanhouding bedreigde de man de agenten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

* 15-JARIGE AANGEHOUDEN MET GESTOLEN FIETS

ROTTERDAM - Een 15-jarige Rotterdammer is maandagmiddag, rond vier uur aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. De jongen reed op de Nieuwe Binnenweg op een herenfiets zonder slot. Daarnaar gevraagd zei hij de fiets gekocht te hebben van een kennis voor 35 euro. De jongeman deed afstand van de fiets.


* POLITIE HOUDT GESIGNALEERDE MAN AAN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft maandagmiddag rond kwart over vijf bij controle van een personenauto op de Bergweg een man aangehouden.Tijdens de surveillance controleerden agenten een automobilist wiens voertuig onverzekerd was. De man stond bovendien gesignaleerd voor de politie Den Haag. De agenten hebben de man overgebracht naar een politiebureau waar bleek dat de 37-jarige Hagenaar ook nog eens een volledige rijontzegging had.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL EN HELING

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid hebben dinsdagochtend om 02.00 uur een man aangehouden voor diefstal van een plasmatelevisie. Twee kopers werden aangehouden voor heling. Een 35-jarige Rotterdammer had het toestel te koop aangeboden aan twee andere mannen nadat hij de tv zelf had gestolen uit het tehuis waar hij woont. De overdracht, die werd gezien door cameratoezicht, vond plaats
nabij metrostation Slinge. De twee helers, Rotterdammer van 20 jaar oud, hadden de TV gekocht voor 50 euro. Alledrie zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Bij de twee helers hadden 4600 euro aan contant geld bij zich. Naar de herkomst van dat geld stelt de politie een onderzoek in.
* BOETE VOOR SNELHEIDSOVERTREDING
OOSTFLAKKEE - Politiemensen van het district de Eilanden hielden maandag rond 14.00 uur een 25-jarige man aan die met 119 km per uur Op de Lageweg in Den Bommel reed, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 per uur.Agenten hielden de bestuurder staande aan de Tilsedijk. De bestuurder bleek de Kroatische nationaliteit te hebben en moest de van 280,- euro dan ook direct betalen.