Hans Melchers en Fondsbestuur leggen ruzie bij

10/11/2009 13:16

Hans Melchers

Persbericht

Hans Melchers en Fondsbestuur leggen ruzie bij

Amsterdam, dinsdag 10 november 2009 - Hans Melchers en het bestuur zijn het eens geworden over de voortzetting van het Hans Melchers Fonds. Het kort geding van Hans Melchers tegen de bestuursleden van - voorheen - het Hans Melchers Fonds is daarmee van de baan. Melchers en het bestuur zijn het eens geworden over voortzetting van het Hans Melchers Fonds.

Onderwerp van de controverse was de ondersteuning door het bestuur van een rechtszaak van Volkert van der G. tegen De Telegraaf. Melchers erkent dat het bestuur het recht had dat besluit te nemen, maar was daarover teleurgesteld. Het bestuur begrijpt en respecteert de gevoelens die zijn besluit bij Hans Melchers heeft opgeroepen.

De doelstelling van het Fonds - financiële ondersteuning aan mensen die het slachtoffer zijn van onrechtmatige berichtgeving in de media - blijft ongewijzigd.

Het Fonds, dat nu door het leven gaat als Stichting Juridische Ondersteuning tegen Onrechtmatige Mediaberichten (JOTOM), gaat weer Hans Melchers Fonds heten. De Amsterdamse advocaat Mr Leo Spigt zal het bestuur versterken. Verdere uitbreiding van het bestuur zal op korte termijn plaatsvinden.