Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Gratis energieadvies voor inwoners van Kerkrade Vrijdag 6 november jongsleden ontvingen de eerste bewoners van Kerkrade van Wethouder Krewinkel, Gedeputeerde Kersten en directeur Sievers van Wonen Heuvelsteden hun eerste energieadvies rapporten.

De gemeente Kerkrade, Wonen Heuvelsteden en Provincie Limburg zijn gestart met het project De energieadviseur. Deze adviseur gaat op pad om de inwoners van Kerkrade te adviseren over de verschillende manieren waarop zij energie en geld kunnen besparen door het nemen van eenvoudige maatregelen aan hun woning.

Advies
Er is veel behoefte aan adviezen op het gebied van energiebesparing, energie kost namelijk steeds meer. De adviezen zijn gericht op het gebruik van apparatuur in de woning en verbeteringsmogelijkheden aan de woning. Verder kunnen mensen ook advies krijgen over subsidieregelingen, hun energiefactuur en over het gezond ventileren van de woning. Bovendien ontvangen de eerste 500 aanvragers een gratis energiebesparend pakket ter waarde van 10 Euro, deze mensen doen ook automatisch mee voor een van de 6 prijzen t.w.v. 75 euro.

Adviseur
De adviseur is geworven via de Stichting Maatschappelijke Functies. Hij heeft een intensieve scholing ondergaan op het gebied van techniek en advisering. Inwoners kunnen ook een afspraak maken met de energieadviseur in het pas geopende infocentrum van Wonen Heuvelsteden aan de Christinastraat in Eygelshoven.

10-11-2009 13:48