Gemeente Veenendaal


Veenendaal start met huis aan huis inzamelen van plastic afval

Vanaf december kunnen inwoners van Veenendaal het milieu een handje helpen door plastic verpakkingen apart te houden. De vuilnisauto van Afvalcombinatie komt dan één keer per vier weken langs om het plastic op te halen. Half november ontvangen alle inwoners een brief met meer informatie en speciale plastic inzamelingszakken. Van oude plastic verpakkingen kunnen weer nieuwe producten gemaakt worden. Dat kan als plastic verpakkingsafval gescheiden wordt.

Â

Jaap Pilon, wethouder Milieu: âEen beter milieu en een goed (leef)klimaat is voor ons allemaal belangrijk. Ook de generaties na ons willen graag beschikken over grondstoffen en een gezond klimaat. Daarom ben ik blij met de start van de gescheiden inzameling van plastic.â

Â

Inzamelingsmethode

De gemeente Veenendaal heeft gekozen om het plastic afval door middel van speciale doorzichtige zakken op te halen. Dit is voor op de korte termijn de meest geschikte methode. Bij enkele hoogbouwcomplexen zullen brengcontainers voor uitsluitend die bewoners worden geplaatst. Eind 2012 wordt de haalmethode geëvalueerd.

Â

Wanneer wordt het plastic opgehaald?

De vuilnisauto van Afvalcombinatie gaat de speciale inzamelingszakken ééns per vier weken ophalen. Het inzamelschema vindt u in het informatiepakket dat huis-aan-huis verspreid wordt. Volle zakken moeten op de inzameldag vóór 7.30 uur âs ochtends buiten gezet worden op de plek waar normaal ook het afval staat. Ook op het afvalbrengstation kan plastic worden afgegeven. Kijk op www.afvalcombinatie.nl/veenendaal wanneer bij u in de wijk het plastic wordt opgehaald.

Â

Om welke plastics gaat het?

Het gaat om al het plastic verpakkingsmateriaal van etenswaren, dranken en bijvoorbeeld de flacons voor shampoo. Er bestaat een landelijke overzichtsbrochure wat wel en wat niet gescheiden mag worden aangeboden. De inwoners van Veenendaal ontvangen deze brochure bij hun informatiepakket.

Â
Wethouder Pilon geeft startsein

Dinsdag 24 november om 8.30 uur geeft wethouder Jaap Pilon op de Markt ten hoogte van C&A het startsein voor de gescheiden inzameling van plastic in Veenendaal. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Â

Meer informatie

Wilt u meer willen weten over de inzameling van plastic verpakkingsmateriaal in Veenendaal, kijk dan op de website van Afvalcombinatie de Vallei www.afvalcombinatie.nl/veenendaal of bel met Afvalcombinatie De Vallei: (0900)2020161. Meer informatie over de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in Nederland is te vinden op de website: www.plastic-heroes.nl