Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10-11-2009

Poging ontvoering blijkt verzonnen verhaal

WAALWIJK - De politie stelde naar aanleiding van een melding van een poging tot ontvoering van een 12-jarig Waalwijks meisje op 29 oktober jl. een uitgebreid onderzoek in. Dit onderzoek wees uit dat het verhaal van de Waalwijkse niet klopte. Het meisje had verklaard dat een onbekende man haar op de Beethovenlaan in een auto had proberen te trekken. Nadat ze hem gebeten had zou hij losgelaten hebben waarna ze op de vlucht sloeg. Gisteren confronteerden de agenten haar met het onderzoek. Ze bekende het verhaal te hebben verzonnen omdat ze te laat thuis was. De politie, die de nodige capaciteit in het onderzoek gestopt heeft zal in overleg met het Openbaar Ministerie zich over eventuele vervolgstappen beraden.

Politie houdt vijfde verdachte aan van openlijke geweldpleging

RAAMSDONKSVEER - De politie heeft gisteren een 16-jarige jongen uit Waspik aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging die op 04 oktober jl. plaats gevonden heeft op de Keizersdijk. Eerder werden al in het onderzoek vier jongens, in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar, afkomstig uit Waspik en
Sprang-Capelle gearresteerd.

Twee broers uit Geertruidenberg liepen op 04 oktober jl. na een stapavond rond 03.00 uur over de Keizersdijk in de richting van Geertruidenberg. Op dat moment naderde hen een groepje jongeren. Tussen het groepje en de broers ontstond een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling mishandelde de groep de twee broers. Eén van hen liep onder andere een gebroken neus op. De andere, een 16-jarige jongen diverse kneuzingen en schaafwonden.

Beveiligingsmedewerker houdt fietsendief aan

WAALWIJK - Een beveiligingsmedewerker heeft gistermiddag rond 14.45 uur op de Altenaweg een 15-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden voor diefstal fiets. De medewerker werd geïnformeerd door een 60-jarige vrouw uit Waalwijk die zijn hulp vroeg nadat de jongen gepoogd had haar fiets bij winkelcentrum de Els weg te nemen. Op het moment dat de medewerker de verdachte in het oog kreeg fietste hij weg. Na een korte achtervolging lukte het de man de jongen te laten stoppen. De politie werd geïnformeerd die hem mee naar het bureau nam.

Veelpleger verzet zich en bedreigt medewerker winkel na aanhouding

WAALWIJK - De politie heeft gisterochtend rond 09.30 uur bij een supermarkt aan de Grotestraat een 28-jarige Tilburger aangehouden. De man, die ervan wordt verdacht winkeldiefstal te hebben gepleegd verzette zich tijdens de aanhouding en bedreigde een medewerker. Omdat de man bekend staat als veelpleger is hij op het bureau volgens protocol in verzekering gesteld.

Een medewerker van de winkel zag dat de verdachte de kassa wilde passeren terwijl hij goederen die in zijn jaszak zaten niet ter betaling aan had geboden. Nadat de verdachte aangesproken was wilde hij vluchten. Het personeel stak daar een stokje voor. Tussen twee medewerkers en de verdachte ontstond na de aanhouding een handgemeen in de winkel. Het lukte het personeel hem onder controle te krijgen. De verdachte vond het op dat moment wel nodig een personeelslid met de dood te bedreigen.

Vrouw aangehouden na eerdere bedreiging

KAATSHEUVEL - De politie heeft gisterochtend in een woning in
Kaatsheuvel de 20-jarige bewoonster aangehouden. Ze wordt ervan verdacht op 01 augustus jl. een kennis van haar, een 18-jarige Tilburgse vrouw te hebben bedreigd. De Officier van Justitie verleende haar toestemming voor de aanhouding buiten heterdaad.

De 20-jarige vrouw kreeg op 01 augustus jl. aan haar deur in
Kaatsheuvel een woordenwisseling met de 18-jarige, een bekende van haar. Tijdens de woordenwisseling pakte de verdachte een mes en dreigde daarmee. Op het bureau legde de verdachte tijdens het verhoor een bekennende verklaring af. Ze is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

MADE - De politie onderzoekt een inbraak die afgelopen nacht heeft plaats gevonden bij een winkel aan de Marktstraat. Rond 02.30 uur werd het pand bezocht door meerdere in het donker geklede mannen. Een kluis met inhoud werd buit gemaakt. De politie verzoekt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben zich te melden via het algemene nummer: 0900-8844

Aanhangwagen kantelt op de Rijksweg

TILBURG / GILZE - Bij een verkeersongeval vanmorgen rond 09.45 uur op de Rijksweg de A58 kantelde een aanhangwagen die geladen was met 2 ton ijzer. Beide rijbanen werden afgezet waardoor filevorming ontstond. Er raakte bij de aanrijding niemand gewond.

Vanuit Breda reed over de Rijksweg de A58 een bestelbus met
aanhangwagen die bestuurd werd door een 49-jarige man uit Helmond. Ter hoogte van de afslag Gilze week de bestuurder van de bestelbus uit nadat hij volgens verklaring gesneden werd door een passerende groene Mercedes. Deze auto die volgens getuigen al eerder opgevallen was door het agressieve rijgedrag reed na het verkeersongeval door. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben over de Mercedes. Zij worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-11-2009 15:07 | © Regio Midden en West Brabant |