Dienstenbond CNV

Nieuws

10 november 2009

Vernieuwde website van het Platform Re-integratie Groothandel

Het zal je maar gebeuren dat je door ziekte of gebrek langdurig uit de roulatie dreigt te ra-ken. In de Wet Verbetering Poortwachter is geregeld dat je er dan alles aan moet doen om toch aan de slag te komen. Zelfs als je huidige werkgever geen aangepast werk voor je heeft. Maar hoe doe je dat? Kijk eens op de vernieuwde website www.platformgroothandel.nl

Speciaal voor medewerkers die bij een groothandelsbedrijf werken is beschreven wat je kunt doen om weer aan de slag te komen als je nog wel kunt werken, maar het de werkge-ver niet lukt je aangepast werk aan te bieden.

Bij ziekte of gebrek bekijken jij, je werkgever en de bedrijfsarts of je via aangepast werk toch aan de slag kunt. Verschillende mogelijkheden passeren dan de revue: je bekijkt de mogelijkheid om je eigen werk zo aan te passen dat je het alsnog kunt uitvoeren; aange-paste werktijden; ander type werk; werken op een andere afdeling, bijscholing, enz.

Lukt het echt niet om het werk zo in te richten dat je bij je oude werkgever kunt blijven werken, dan moet er naar werk elders worden gezocht. Soms is daarvoor omscholing nodig, soms niet. Het liefst heb je natuurlijk werk in de buurt van waar je woont. Let er dan wel op dat je werkgever een re-integratiebedrijf of outplacementbureau inschakelt dat daar ook een netwerk heeft. Op de vernieuwde website van het Platform Re-integratie Groothandel vind je tips over de wijze waarop jij en je werkgever zo'n traject naar ander werk kunnen aanpakken.

Het Platform Re-integratie Groothandel is een initiatief van werkgevers- en werknemersor-ganisaties in de banden- en wielenbranche, de handel in bouwmaterialen en de textielgroot-handel.