Gemeente Hellevoetsluis


Subsidieregels soms soepeler

De gemeente Hellevoetsluis heeft een Algemene Subsidieverordening 2007. Daarin is een 80%-20%-regeling vastgesteld. Dit betekent dat bij een verleende subsidie van boven de 1.000 euro eerst 80% van het bedrag wordt overgemaakt en de resterende 20% een jaar later bij de vaststelling. Deze regeling wordt onder andere ook door de provincie gehanteerd.

Er zijn echter individuele gevallen waarbij deze regeling problemen kan veroorzaken. Het college bespreekt in zo'n geval de mogelijkheid tot toekenning van het gehele subsidiebedrag vooraf. Zo heeft het college van B&W dinsdag besloten om de gemeentelijke subsidie aan korenmolen De Hoop voor 2010 in één keer uit te betalen. Dit omdat het bedrag wordt gebruikt om de vergoedingen voor de vrijwilligers te betalen.
Het college heeft ook besloten om het bedrag van 4.000 euro voor de Stichting Ster, de organisatie van de Dutch Strongman Cup, in eenmaal vooraf over te maken. Reden hiervoor is dat deze kleine Hellevoetse organisatie veel kosten direct moet voldoen aan leveranciers.

Iedere subsidieverlening valt onder de regeling, maar er wordt op verzoek naar individuele gevallen gekeken. De gemeente Hellevoetsluis past de regeling sinds 2008 toe en de effecten zullen geëvalueerd worden.

11/10/2009