Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente Hellevoetsluis sluit aan bij regionale aanpak verslavingspreventie

De Gemeente Hellevoetsluis heeft besloten aan te sluiten bij een regionaal plan van aanpak voor verslavingspreventie en stelt daar EUR 18.455,- voor beschikbaar.
Het plan van aanpak bevat onder ander activiteiten als:
* een preventieprogramma met voorlichtingslessen over alcohol, roken en drugs;

* ingangscontroles bij bijvoorbeeld schoolfeesten gericht op het tegengaan van indrinken vooraf en het signaleren van problemen met alcoholgebruik;

* jonge vrijwilligers (18-25 jaar) worden opgeleid tot alcoholdeskundigen. Ze geven voorlichting aan leeftijdgenoten over alcohol met ondersteuning van quizzen, informatiemateriaal en gadgets;

* opvoedingsondersteuning voor ouders;

* een project voor het basisonderwijs: deze activiteit is gericht op het weerbaarder maken en leren nee zeggen tegen alcohol en drugs.

De bijdrage van de deelnemende gemeenten op Voorne-Putten bestaat uit inzet van medewerkers en een aanvullende financiering per gemeente. Aan Hellevoetsluis is een bijdrage gevraagd van EUR 18.455,- Het college van B&W heeft ingestemd met het regionale plan en de gevraagde bijdrage. Voor 50% van de projectkosten van het plan wordt getracht een subsidie te krijgen.

11/10/2009