Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt woninginbraken

Waarschuwing voor gaatjes boren

Beuningen, 10-11-2009 o Naar aanleiding van vier woninginbraken in de nacht van maandag op dinsdag in Beuningen doet de politie nader onderzoek. Deze inbraken vonden vlak bij elkaar plaats, twee op de Vitelliuslaan, een op de Antoniuslaan en eentje op de Galbasingel. In aanvulling op het onderzoek vraagt de politie aan getuigen om zich te melden.

Dinsdagochtend kwamen de bewoners van vier woningen tot de ontdekking dat er die nacht bij hen was ingebroken. Zij waarschuwden de politie. In alle gevallen bleken er spullen weg, variërend van geld tot laptops. Politieagenten gingen erheen voor het opnemen van aangifte. Ook heeft de politie een buurtonderzoek gedaan. De technische recherche is in kennis gesteld om waar mogelijk sporenonderzoek te doen. Opvallende overeenkomst bij deze inbraken is dat de dader(s) gebruik heeft/hebben gemaakt van de methode van 'gaatjes boren'. Daarbij zijn gaatjes in deuren of ramen geboord net boven of onder cilindersloten (waar in sommige gevallen de sleutel nog in zat), niet afsluitbare raambomen of noksels.

De politie vraagt getuigen of mensen die maandagnacht iets bijzonders is opgevallen op de Vitelliuslaan, of in de nabije omgeving, om contact op te nemen met de politie in Beuningen op telefoon 0900-8844.

Preventieadvies
Om deze gaatjes-boor-methode tegen te gaan adviseert de politie om zoveel mogelijk gebruik te maken van afsluitbare raambomen (gelijksluitend, dat wil zeggen met een en dezelfde sleutel te bedienen). Laat na het afsluiten géén sleutels in sloten zitten. Kijk voor meer advies op www.politiekeurmerk.nl. (08)

Laatst gewijzigd 10-11-2009 15:28 | © Regio Gelderland-Zuid |