Reactie Directie CBR op uitspraak Ondernemingskamer

10/11/2009 15:33

Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Persbericht

Rijswijk, 10 november 2009

Reactie Directie CBR op uitspraak Ondernemingskamer

Naar aanleiding van de uitspraak van de Ondernemingskamer van 9 november jl. met betrekking tot de geplande reorganisatie bij het CBR, heeft de directie zich beraden over de ontstane situatie.

De directie heeft besloten het definitieve besluit van 19 juni jl. in te trekken en een nieuw voorgenomen besluit voor te bereiden. Dit voorstel zal worden ingebracht in het overleg met de Ondernemingsraad. Gebaseerd op de uitspraak van de Ondernemingskamer zal daarbij zeer specifiek en op detailniveau worden aangeven wat de gevolgen zijn voor het aantal medewerkers dat bij het CBR in de toekomst werkzaam zal zijn.

De directie stelt ondertussen vast dat de uitgangspunten van de reorganisatie, ook in de uitspraak van de Ondernemingskamer, niet ter discussie staan. Het CBR wil de prestaties verder verbeteren. Daarvoor wil het CBR moeten veranderen van een organisatie met een geografische regio- en divisiestructuur, in een uniforme procesgerichte organisatie met landelijke aansturing. Over deze uitgangspunten bestaat geen verschil van inzicht. Volgens de Ondernemingskamer heeft de directie de gevolgen voor de personele bezetting bij het CBR onvoldoende duidelijk kunnen maken aan de Ondernemingsraad.

Directie en management van het CBR zullen de uitwerking hiervan ter hand nemen.