Politie Hollands Midden

Leiderdorp - Inbraken gebeuren ook overdag

Leiderdorp, 10-11-2009 o De politie in Leiderdorp ziet in de maand oktober tot en met dinsdag 10 november dat er negen keer is ingebroken of geprobeerd is in te breken in woningen. Van deze negen (poging) inbraken vond ongeveer de helft overdag plaats, tussen 11.00 en 14.00 uur.

Opvallend! En daarom waarschuwt de politie ook voor inbraken overdag. Er werd ingebroken aan de Torenwacht, Bijdorp, Loevestein, Molentocht, Resedastraat, Dr. De Bruijnestraat, de Muzenlaan en het Ratelaarkamp.

Om niet op te vallen breekt de ongenode gast vaak aan de achterzijde van de woning in. Ook bij deze inbraken wist men binnen te komen door het bovenlicht of door een raam of deur open te breken. Over het algemeen worden er goederen, zoals geld, fotocameras en sieraden, gestolen.

Je herkent ze niet: Meld verdachte situaties altijd! Inbrekers herken je niet. Alertheid op mensen die zich verdacht in poorten of gangen achter woningen ophouden, ook overdag, of zich in autos of andere voertuigen in de wijk ophouden, kan er toe bijdragen om een inbreker te ontmaskeren. De politie adviseert dan ook bij het waarnemen van deze verdachte omstandigheden onmiddellijk het alarmnummer van de politie 1-1-2 te bellen.