Esselte neemt Isaberg Rapid over

10/11/2009 15:20

Esselte B.V.

Stamford, Connecticut USA, 10 november 2009

Esselte heeft overeenstemming bereikt over de overname van Isaberg Rapid AB, één van 's werelds grootste leveranciers van niet- en hechtapparatuur.

Isaberg Rapid is producent van nietmachines, niettangen, tackers, lijmpistolen, hetelucht pistolen en electrische inbouw nietmachines voor kopieerapparaten en printers. Het hoofdkantoor van Isaberg Rapid is gevestigd in Hestra, Zweden. De acquisitie moet nog worden goedgekeurd door de relevante toezichthouders. De partijen streven er naar de transactie het eerste kwartaal van 2010 af te ronden.

Door deze overname verstevigt Esselte haar positie als producent van kantoorartikelen en breidt haar assortiment uit in het gereedschappen segment en de professionele "doe-het-zelf" markt. De acquisitie is onderdeel van Esseltes strategie om haar belangrijkste categorieën te versterken en verdere globale marktexpansie te bewerkstelligen.

"Dit is een belangrijke stap voor ons bedrijf en we kijken uit naar een verdere uitbreiding in de kantoorartikelen industrie alsmede het betreden van het gereedschappen segment", aldus Gary Brooks, Chief Executive Officer van Esselte. "We verheugen ons op de samenwerking met het team van Isaberg Rapid en onze klanten om een soepele overgang naar één organisatie te realiseren."





http://www.esselte.nl/nlNL/Home/default.html