Gemeente Breukelen


Wethouder Wisse legt functie als wethouder neer

Wethouder G.J. Wisse is opgestapt
De heer G.J. Wisse (PvdA) heeft zijn functie als wethouder van de gemeente Breukelen neergelegd. Hij maakte zijn aftreden bekend op maandagavond 9 november 2009 tijdens een extra raadsvergadering. De fractie van de PvdA is vervolgens uit de coalitie gestapt.

Wisse voelde zich genoodzaakt zijn ontslag in te dienen, door de commotie die was ontstaan binnen de raad. Tijdens de raadsvergadering van 27 oktober 2009 sprak de raad haar ongenoegen uit over de communicatie van de wethouder.

De wethouder geeft aan dat hij niet langer kon rekenen op de steun van de coalitie. Wisse: "Ik treed af omdat de coalitie mij heeft vernederd. Zonder waarschuwing en zonder duidelijke reden hebben ze het vertrouwen in mij opgezegd. Om goed mijn werk te kunnen doen heb ik het volledige vertrouwen nodig van de raad. Helaas is dat vertrouwen er niet meer."

Ruim 3,5 jaar is Wisse werkzaam geweest als wethouder vanuit de PvdA. Hij beheerde de portefeuilles sociale zaken, welzijn, volksgezondheid, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), economische zaken, werkgelegenheid, sociale werkvoorziening, marktwezen, kunst en cultuur, sport, monumenten, emancipatie en minderheden.