Gemeente Brummen


Extra forum over Bestemmingsplan Buitengebied

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-11-2009)

Op maandagavond komt de gemeenteraad voor een extra forumbijeenkomst bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis. Op de agenda staat dan één inhoudelijk onderwerp, namelijk de vaststelling van het bestemmingsplan voor het buitengebied. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom om het forum bij te wonen.

Het huidige bestemmingsplan Buitengebied dateert uit 1982 en was aan actualisatie toe. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 18 december 2008 tot en met 28 januari 2009 ter inzage gelegen. In totaal zijn er 113 zienswijzen ontvangen. De gemeente heeft deze samen met het ondersteunend adviesbureau Oostzee Stedenbouw kritisch bekeken. Dit heeft geleid tot diverse aanpassingen in het ontwerp. Op basis van het ontwerpplan en de reactienota kan de raad het bestemmingsplan voor het buitengebied binnenkort gaan vaststellen. De besluitvormende raadvergadering staat in november gepland op donderdagavond 26 november 2009.

De agenda met de achterliggende stukken kunt u downloaden van deze gemeentelijke website. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Meer informatie over het (ontwerp)bestemmingsplan voor het buitengebied vindt u op de speciale projectpagina.