Accel Partners en Index Ventures maken exit van portfoliobedrijf Playfish naar Electronic Arts bekend 10/11/2009 16:19

PR Newswire

LONDEN, November 10 /PRNewswire/ --
Index Ventures en Accel Partners, twee vooraanstaande internationale ondernemingen met risicodragend vermogen, maken vandaag de verkoop bekend van portfoliobedrijf Playfish Inc. aan Electronic Arts (Nasdaq: ERTS) bekend. Playfish werd verkocht voor een bedrag tot 400 miljoen USD, inclusief een rentabiliteit tot 100 miljoen USD en exclusief contanten.

Kevin Comolli, bewindvoerder van Accel Partners zegt: "In de hoedanigheid van de originele institutionele allereerste investeerder in Playfish is het een genot geweest om te hebben mogen samenwerken met de oprichters en het managementteam van dit bedrijf en te hebben gezien hoe zij zo'n buitengewone groei hebben mogen meemaken. De markt heeft Playfish erkend voor zijn innovatief vermogen en zijn creativiteit. Playfish blijft de manier waarop mensen spellen spelen veranderen door meer sociale en verbonden toepassingen te creëren. We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf het goed zal blijven doen in handen van Electronic Arts."

Ben Holmes, bewindvoerder van Index Ventures zegt: "We willen Kristian Segerstrale, de andere oprichters en het hele team van Playfish graag feliciteren met wat zij op zulke korte termijn bereikt hebben. We zijn verheugd dat we een van de investeerders waren van zo'n vooruitdenkend bedrijf en we wensen hen alle succes toe voor de toekomst."

Kristian Segerstrale, CEO van Playfish, reageerde hierop met: "Ik wil Accel Partners en Index Ventures bedanken dat ze onze visie van een nieuw soort spellenbedrijf deelden en dat ze ons vanaf het begin tot en met de verkoop aan Electronic Arts hebben gesteund."

Over Playfish
Playfish is leider op de sociale internetspellenmarkt als het gaat om innovatie creativiteit. Het bedrijf maakt prijswinnende, geheel nieuwe spellen ontworpen voor vrienden die samen willen spelen. Het bedrijf heeft de manier waarop mensen spellen spelen veranderd door hiervoor een socialere en meer verbonden manier te vinden. Tot op heden zijn er ruim 150 miljoen spellen van Playfish geïnstalleerd en gespeeld door wereldwijd miljoenen mensen op platforms zoals Facebook, MySpace, Google, Bebo, iPhone en Android. De spellen van het bedrijf zijn razend populair online. Denk daarbij aan Pet Society, Restaurant City, Country Story en Who Has The Biggest Brain? Playfish heeft ontwikkelstudio's in Londen, San Francisco, Beijing en Tromso in Noorwegen. Playfish wordt gesteund door Accel Partners, Index Ventures en Stanhope Capital.

Over Accel Partners
Accel is in 1983 opgericht en kan zich bogen op een lange geschiedenis van uitstekende prestaties en innovatie op het gebied van venture capital. Ook wijdt het bedrijf zich aan samenwerking met uitstekende ondernemers en managementteams om bedrijven van wereldklasse neer te zetten. Accel investeert tegenwoordig in de hele wereld met inzet van zeer geëngageerde teams en marktspecifieke strategieën voor lokale bedrijven en houdt kantoor in Palo Alto, Californië; Londen, Groot-Brittannië en Bangalore, India, en via de IDG-Accel-samenwerking in China.

Met meer dan 6 miljard USD aan kapitaal in beheer heeft Accel geholpen bij het opbouwen van meer dan 300 succesvolle bedrijven, waaronder velen die grote invloed hebben gehad op hun eigen segment. Zoals bijvoorbeeld: Actuate, Acopia, Agile Software, Alfresco, AMCC, Arrowpoint, BBN, Brightcove, ComScore, Etsy, Facebook, Foundry Networks, Gameforge, Getjar, GlamMedia, Imperva, Infinera, Interwoven, JBoss, Kayak, Macromedia, Maven Networks, metroPCS, Polycom/PictureTel, Portal Software, QlikTech, Rapt, Real Networks, Redback Networks, Riverbed, UUNet, Veritas, Walmart.com, Webroot, Wily Technology, XenSource en Zimbra. Ga voor meer informatie naar de website van Accel Partners op www.accel.com.

Over Index Ventures
Index Ventures is sinds 1996 een toonaangevende internationale investeerder van durfkapitaal, actief in technologische venture investeringen. Het bedrijf richt zich op het ondersteunen van ondernemers in de informatie- en biotechnologiesector opdat zij hun bedrijf op kunnen bouwen tot marktleider. Het bedrijf is gevestigd in Genève, Londen en Jersey en focust zich op jonge bedrijven met groeipotentie. Het huidige portfolio bestaat uit bedrijven zoals Adconion, AlertMe, Betfair, Criteo, DimDim, Lovefilm, Moshi Monsters, MOO, NormOxys, Oanda, OpenX, PanGenetics, Telegent en viagogo. Enkele recente exits zijn Last.fm (het grootste sociale muziekplatform ter wereld, recent aangekocht door CBS) en MySQL (de populairste open source databank ter wereld, recent aangekocht door Sun). Zie voor meer informatie www.indexventures.com voor meer informatie. Sayula Kirby, +44207154200, en Eliza Dabney, +442088343430, beiden van Index Ventures






-