Gemeente Maassluis

Maassluis trekt vele tonnen uit voor speelvoorzieningen

Het Maassluise college gaat het aantal speelplekken in Maassluis flink uitbreiden en opknappen. Maassluis gebruikt hiervoor vele tonnen van de stadsregio Rotterdam die ontvangen zijn voor stedelijke vernieuwing. Ook is er geld uitgetrokken om nieuwe speelvoorzieningen en trapveldjes aan te leggen. Zo komt er bij Het Balkon een kunstgrastrapveld en zal er voor de kleintjes extra speelgelegenheid komen naast de al geplande speelplekken in deze nieuwe woonwijk.

Verder liggen er verzoeken voor speelvoorzieningen in het oude deel van de Burgemeesterswijk en bij de nieuwbouw aan de Brouwerijstraat en om verbetering van speelgelegenheden op diverse plekken in Maassluis Oost. Er zijn ook vragen van omwonenden om de geluidsoverlast bij de voetbalkooi aan de Bosboom Toussaintstraat aan te pakken. Bovendien is een bedrag beschikbaar gesteld om het middenterrein van de atletiek/skeelerbaan aan de Albert Schweitzerdreef in te richten, zodat het een echte multifunctionele wijkfunctie krijgt.

Ten slotte is er 150.000 euro gereserveerd voor de aanleg van een grote natuurspeeltuin. Daartoe wordt momenteel een voorstel uitgewerkt om tot een juiste beheersvorm en de definitieve locatie te komen.

Naast de verzoeken van Maassluizers voor meer speelruimte spelen ook de resultaten van de Gemeenteatlas een rol. Hieraan hebben bijna drieduizend Maassluizers meegewerkt. De speelvoorzieningen in Maassluis scoorden in dit onderzoek teleurstellend.

Naast deze extra middelen wordt ook het reguliere speelruimteplan per wijk verder uitgevoerd, in samenspraak met de omwonenden. Zo wordt binnenkort de speeltuin in de Kapelpolder aangepakt en komt er een groot speeltoestel in het park bij de Mozartlaan.

Het extra geld van de stadsregio mag ingezet worden om de woningbouw te stimuleren, maar ook om de buitenruimte, inclusief speelvoorzieningen, in te richten.

Naast geld voor speelvoorzieningen is er eveneens geld gereserveerd voor onder meer de inrichting van de boulevard bij Het Balkon, een buitenfitness-zorgplein bij De Vloot, de inrichting van buitenruimtes bij Het Spectrum en winkelcentrum Steendijkpolder.