Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Actieweek schoon, heel en veilig Hillesluis van start

Per jaar vinden er meerdere schoon, heel en veiligweken plaats in de verschillende wijken van onze deelgemeente. Hierbij worden allerlei maatregelen getroffen om een gebied leefbaar te maken en te houden, door extra inzet van diensten als Roteb, Gemeentewerken en Stadstoezicht. Deze week is Hillesluis aan de beurt.

Het eerste wapenfeit was het plaatsen van zogenaamde fietsnietjes in de Slaghekstraat, waarmee afgelopen maandag de schoon, heel en veiligweek officieel werd geopend. Direct daarna veegden leerlingen van basisschool de Piramide de omgeving van de school aan. De gehele week krijgt Hillesluis extra aandacht. Zo wordt zwerfvuil aangepakt, hondenpoep opgeruimd, graffiti verwijderd en wordt er extra gecontroleerd op het aanbieden van afval. Ook gaan zogenaamde afvalbutlers aan de slag op de Winkelboulevard Zuid, die bezoekers op een leuke manier informeren over (zwerf)afval. Daarnaast is er extra inzet vanuit het wijkteam politie.

U bent vandaag (woensdag 11 november) tussen 12.00 uur en 17.00 uur van harte welkom in de veiligheidsbus in de Groningerstraat. Voor meer informatie zie het artikel elders in deze deelgemeentepagina. De schoon, heel en veilig week Hillesluis loopt nog tot aankomende vrijdag.

Kinderen helpen mee met de actieweek
(Foto: deelgemeente Feijenoord)