Informatie- en meldpunt kredietverlening online

10/11/2009 16:34

VNO-NCW, MKB-Nederland en NVB

(Dit is een gezamenlijk persbericht van MKB-Nederland, VNO-NCW en NVB)

DEN HAAG/AMSTERDAM, 10 NOVEMBER 2009 - Ondernemers met vragen en klachten over kredietverlening door banken kunnen zich melden bij de door MKB-Nederland, VNO-NCW en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) gezamenlijk opgerichte Ondernemerskredietdesk.

De ondernemers kunnen hun vragen en klachten melden op www.ondernemerskredietdesk.nl.

Naast een punt waar ondernemers met hun klachten terecht kunnen, fungeert de desk, die vandaag operationeel wordt, als vraagbaak op het gebied van kredietverlening. Zo is een lijst beschikbaar met punten waar de ondernemer goed naar moet kijken alvorens hij of zij de stap naar de bank zet en wordt informatie gegeven over de garantieregelingen van het Ministerie van Economische Zaken die de kredietverlening door banken moeten vergemakkelijken.

De ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW krijgen sinds het uitbreken van de kredietcrisis meldingen van ondernemers over kredietverlening. Ondernemers ervaren dat zij lastiger aan krediet kunnen komen. De Ondernemerskredietdesk, een co-productie van MKB-Nederland, VNO-NCW en de NVB, moet de aard en omvang van de problemen die zich in de praktijk voordoen bij het verstrekken van leningen aan bedrijven inzichtelijk maken. De klachten die binnenkomen bij het meldpunt worden geanalyseerd en gebruikt om indien nodig beleid bij banken of overheid aan te passen.