Belgische Federale Overheid


*

Rondetafels van de interculturaliteit: 2de projectoproep

Datum: 10 november 2009

De Federale regering lanceerde de Rondetafels van de interculturaliteit met als doel een interculturele samenleving te promoten die open, rijk en sterk is en respect heeft voor de verschillen en voor de verscheidenheid van religies en filosofische bewegingen. Een samenleving die in het teken staat van de burger. De rondetafels zijn gestart in september 2009 en worden afgesloten in juni 2010.

De Federale regering wil hierbij alle buurtorganisaties, het lokaal verenigingsleven, de scholen, ... betrekken. Hiervoor lanceert ze een tweede projectoproep waarbij ze alle geschikte organisaties oproept om evenementen, debatten, ontmoetingen te organiseren, om goede manieren van werken uit te wisselen en nieuwe pistes te ontdekken voor het bevorderen van een interculturele gemeenschap.

De geselecteerde projecten kunnen een financiële ondersteuning krijgen en moeten plaatsvinden gedurende het eerste semester van 2010 ( van 1 januari tot 30 juni 2010).

Op het einde van het project moet de kandidaat-organisatie een activiteitenverslag opstellen en vier voorstellen doen die de dialoog tussen de culturen kunnen bevorderen.

Relevante en vernieuwende projecten kunnen een subsidie krijgen tot 3000 euro.

Een idee? Een project? Hoe een aanvraag indienen?

Het reglement en het inschrijvingsformulier zijn beschikbaar via de linken onderaan deze pagina.
Het inschrijvingsformulier moet ten laatste op 1 december 2009 per aangetekende zending verstuurd worden naar volgend adres:

Bevordering van de etnische en culturele diversiteit op de arbeidsmarkt (vzw)
Projectoproep
Ernest Blerotstraat 1
1070 Brussel

Vragen?

Voor vragen kunt u steeds terecht op het e-mailadres: interculturaliteit@werk.belgie.be