Politie Limburg-Zuid

Twee straatroven en overval in Zuid-Limburg

Gisteravond zijn in onze regio binnen een tijdbestek van anderhalf uur twee mensen slachtoffer geworden van een poging straatroof en vond er een overval plaats op een videotheek.

De eerste straatroof vond even na 20:00 uur plaats bij een bank aan de Markt in Geleen, waar een 59-jarige man uit Baexem door een man, die een capuchon over zijn gezicht droeg, op de grond werd geduwd toen hij bij de buitenkluis van de bank stond. Een alerte 62-jarige man uit Geleen, die op dat moment bij de pinautomaat stond, duwde de overvaller omver en kon mede hierdoor voorkomen dat de overvaller iets buit wist te maken. De overvaller, die een vuurwapen bij zich had, rende hierna in de richting van het centrum van Geleen weg. De 59-jarige man brak bij de val zijn linkerschouder en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.
Nog geen uur later werd een 26-jarige vrouw uit Munstergeleen door een gemaskerde man met een vuurwapen bedreigd toen zij geld wilde pinnen bij een bankgebouw aan het Raadhuisplein in haar woonplaats. Toen de vrouw om hulp riep, ging de man ervandoor en zwaaide daarbij met het vuurwapen in de richting van een voorbijkomende fietser.

Tegen 21:30 uur sloeg een gewapende overvaller toe bij een videotheek aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek. Een gemaskerde man liep de zaak in en bedreigde de vrouw die achter de toonbank stond met een vuurwapen. De man slaagde erin een graai in de kassa te doen en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Later werd in de Kastanjelaan in Hoensbroek een jas gevonden die de overvaller mogelijk droeg toen hij zijn daad pleegde.

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien kunnen hebben wat met een van de misdrijven te maken heeft. Graag wilt de politie in contact komen met de fietser die bij het Raadhuisplein in Munstergeleen reed. Verder hoopt de politie te kunnen spreken met mensen die mogelijk hebben gezien dat iemand een jas achterliet in de Kastanjelaan in Hoensbroek.

De politie adviseert om juist ook in deze periode waarin het langer donker is, alert te zijn, bijvoorbeeld wanneer men geld wilt pinnen. Omdat het aantal woninginbraken in de winterperiode doorgaans toeneemt, adviseert de politie om goed te kijken of de woning voorzien is van deugdelijk hang- en sluitwerk en verlichting aan te brengen bij buitendeuren. Op www.politie.nl/limburg-zuid staat een inbraaktest waarin handige tips zijn opgenomen.

10-11-2009, Zuid-Limburg