Gemeente Alkmaar


Parkeren op het P+R terrein: ontspannen winkelen, zonder tijdslimiet!

Alkmaar, 10 november 2009

---

Op 7 november was er een actie op de P+R terreinen Oudorp en Bergermeer. Doel van de actie was de net aangelegde terreinen onder de aandacht te brengen. Parkeren op de P+R terreinen kent een aantal voordelen: het parkeren is er tot 1 januari gratis, evenals het vervoer met de bus naar de stad. Na 1 januari kost het parkeren EUR 2,-, men krijgt dan wel een kaartje voor gratis busvervoer in Alkmaar (voor 5 personen). De bussen rijden zeer frequent. Tot en met 25 september 2010 is het busvervoer in Alkmaar op zaterdag tot 18.30 uur gratis.

De actie om meer bekendheid te geven aan de P+R terreinen is ontvangen. De eerste parkeerders in Oudorp was een echtpaar uit Dronten. Met een oliebol in de hand en een waskaart voor een autowasserette op de Beverkoog stapten zij in de tuktuk die hen naar het centrum bracht terwijl hun auto gewassen werd. Na terugkomst verklaarden zij dat ze "heerlijk ontspannen konden winkelen, zonder op de tijd te hoeven letten. Alkmaar is een prachtige stad, we komen zeker terug!"

Veel animo
Ook de rest van de dag was er veel animo voor het parkeren op het P+R terrein in Oudorp. De autowassers waren tot 15.00 uur druk in de weer om alle auto's van de bezoekers te wassen. Er waren mensen uit Sint Pancras, Heerhugowaard, Alkmaar, maar ook uit van buiten de regio. Zij gingen naar de stad met de bus die hen vanaf de halte aan de overkant van de Nieuwe Schermerweg in een `mum van tijd' naar het centrum bracht. Ook de terugreis was geen probleem: elke 8 minuten rijdt er een bus vanaf de Kanaalkade naar het P+R terrein.

Volgende actie op 21 november
De volgende actie wordt gehouden op zaterdag 21 november. Dan staan vanaf 10.30 de autowassers klaar op de P+R terreinen Bergermeer (Robonbosweg) en Oudorp (Keesomstraat) om uw auto te wassen terwijl u winkelt. U krijgt dan een oliebol en een kaart voor een gratis wasbeurt bij een autowasserette. Ook kunt u met de tuktuk, die rijdt op elektriciteit, naar het centrum gereden te worden. De actie duurt die dag tot 15.00 uur.

Nico Alsemgeest, wethouder Verkeer en Vervoer, is verheugd dat de eerste actiedag voor de P+R terreinen en het gratis busvervoer op zaterdag goed geslaagd is. Hij verwacht dat er op de volgende actiedag, zaterdag 21 november, nog meer animo is voor de beide terreinen. Op die manier wordt de duurzame bereikbaarheid van de historische binnenstad bevorderd. "Vooral op regenachtige dagen zijn de parkeergarages in het centrum snel vol. De P+R terreinen vormen dan een goed alternatief. U hoeft niet op de tijd te letten en de bus brengt u elke 8 minuten naar het centrum."

Laatste wijziging: 10 november 2009