Gemeente Dongen

Controle hondenbelasting

Publicatiedatum: 10-11-2009

Iedereen die een hond bezit moet hondenbelasting betalen. Het aantal honden bepaalt het aanslagbedrag. De tarieven voor 2009 bedragen: 57,36 voor de eerste hond, 98,76 voor iedere volgende hond. Iedere hondenbezitter is verplicht aangifte te doen en wijzigingen moeten aan de gemeente worden doorgegeven door middel van een aanmeldings- of ontheffingsformulier. Deze formulieren kunt u downloaden via het Digitaal Loket op deze site. U kunt de formulieren ook ophalen op het gemeentehuis of telefonisch opvragen bij het cluster Belastingen. Voor het niet aangeven van een hond kan de gemeente een bestuurlijke verzuimboete opleggen.

Controle
Vanaf 16 november 2009 gaat de gemeente Dongen weer van start met de jaarlijkse controle op het houden van honden. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente Dongen aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs hebben een legitimatiebewijs van de gemeente Dongen bij zich. Indien een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, vult de controleur samen met de bewoner een aangifteformulier in. Als er niemand thuis is en de controleur vermoedt dat er niet-aangemelde honden aanwezig zijn, laat hij een aangifteformulier achter. Het is verplicht dit formulier terug te sturen, ook als er geen hond aanwezig is of de hond al is aangemeld.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. De Bot via (0162) 383 309 of dhr. Staal via (0162) 383 310. De openingstijden zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur.