Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 10-11-2009

Drie mannen in gestolen auto aangehouden

STEENBERGEN: De politie heeft maandagavond na een achtervolging op de N259 een gestolen auto staande gehouden. De drie inzittenden, twee mannen van 19 en 20 jaar uit Bergen op Zoom en een 16-jarige jongen uit Scherpenisse zijn aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.

Agenten zagen maandagavond op de N259 ter hoogte van de kruising met de snelweg A4 een rode Fiat personenauto rijden. De dienders zagen dat het kenteken en merk van deze auto overeen kwam met een getoonde dia tijdens de briefing. De opsporing van deze auto werd verzocht omdat het voertuig bij een woning inbraak, de nacht van 8 op 9 november jl. was gestolen in Bergen op Zoom. De bestuurder probeerde aan de controle van de politie te ontkomen maar kon worden stil gezet. De auto is getakeld en zal op sporen worden onderzocht. Ook wordt bekeken of de drie aangehouden verdachten ook de woninginbraak hebben
gepleegd. Er wordt een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Buurtbewoner voorkomt grote schoolbrand

HEIJNINGEN: Gisteravond is er rond 23.25 uur brand gesticht bij een school aan de Polderstraat. Een buurtbewoner was er op tijd bij en kon de brand in een kliko container snel blussen en uitbreiding voorkomen.

Een buurtbewoonster zag vanuit haar woning vlammen op het schoolplein. Ook hoorde zij geknetter. Haar man ging vervolgens met een kleine brandblusser naar buiten en bluste de brand. Er bleek een container naast de voordeur in brand gestoken te zijn. Door de ontstane warmte was een dubbelglas ruit boven de vuurhaard gesprongen. Aan de restanten was te zien dat er een kliko had gestaan, wieltjes waren nog zichtbaar, maar de rest was veranderd in een zwarte plastic koek. De brandweercommandant merkte op dat dankzij het kordate optreden van de buurtbewoner voorkomen was de gehele school in brand was geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hennepkwekerij in boerderij

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie heeft vanmiddag in een boerderij aan de Moerdijkseweg een hennepkwekerij aangetroffen. De agenten waren naar de woning gegaan omdat er twee paarden losgebroken waren, die op een weiland bij deze boerderij thuis horen. Terwijl de agenten zochten naar de bewoner, roken ze een sterke henneplucht. In een schuur bleek een kwekerij met circa 650 hennepplanten te zijn ingericht. In twee kamers van de woning zelf werden nog eens respectievelijk 120 en 150 hennepplanten aangetroffen. De plantage wordt geruimd. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de exploitant. In samenwerking met de dienst levende Have KLPD worden de paardjes gevangen en in een andere wei gezet.

Winkelverbodovertreder aangehouden

ROOSENDAAL: Vanmiddag is een 24-jarige Roosendaalse in een supermarkt aan het Roselaarplein aangehouden vanwege het overtreden van het winkelverbod. De vrouw gedroeg zich verdacht in de winkel. Zij had kennelijk in de gaten dat de bewaking een oogje in het zeil hield, ze dumpte enkele spullen die ze wilde stelen weer in de winkel. Nadat zij de kassa gepasseerd was, herkende een van de beveiligers haar. De bewaker wist dat zij zowel voor de Roselaar als voor het winkelcentrum in Etten-Leur een verbod heeft. Ze heeft een boete van 150 euro gekregen.

Arrestatie na bedreiging ex vriendin

ROOSENDAAL: Een 52-jarige man uit Bergen op Zoom heeft zich
maandagavond rond 18.20 uur gemeld bij de politie aan het bureau Bovendonk. De man werd door de politie gezocht in verband met een aangifte van bedreiging.

De 42-jarige ex-vriendin van de verdachte had namelijk gistermiddag aangifte gedaan. Zij vertelde dat zij vermoedde dat haar ex vriend de woning in de wijk Tolberg tijdens haar afwezigheid was binnen gegaan. Hij had van de tv de kabel los geknipt en het apparaat op de grond gegooid. In de slaapkamer was ook een spiegel aangetroffen. In de keuken vond ze dreigbrief, ze herkende het handschrift als zijde van haar ex vriend. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-11-2009 16:55 | © Regio Midden en West Brabant |