Gemeente Etten-Leur

Natte ecologische verbindingszones

Gemeente Etten-Leur en waterschap Brabantse Delta ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor natte ecologische verbindingszones

Op 10 november hebben wethouder Jan van Hal namens de gemeente Etten-Leur en dagelijks bestuurslid Huub Hieltjes namens waterschap Brabantse Delta een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot het realiseren van natte ecologische verbindingszones ondertekend.

image

Ecologische verbindingszones zijn langgerekte natuurstroken met hier en daar een zogeheten stapsteen om de grotere natuurgebieden met elkaar te verbinden. De inrichting van droge ecologische verbindingszones is een gemeentelijke taak.

De gemeente Etten-Leur heeft het initiatief genomen om in samenwerking met een aantal partijen te komen tot een plan ten behoeve van de inrichting van de ecologische verbindingszones die liggen binnen de gemeentegrenzen. In dit traject werken waterschap Brabantse Delta, het Coördinatiepunt Landschapsbeheer van het Brabants Landschap en de gemeente Etten-Leur samen. Met ondersteuning van de Dienst Landelijk Gebied hebben zij voor Etten-Leur een uitwerkingsplan voor de te realiseren ecologische verbindingszones opgesteld, getiteld "Groene linten langs vaarten van het bruine goud".

Omdat bij natte ecologische verbindingszones beide partijen een taak hebben (eerste 10 meter voor het waterschap, de volgende 15 meter voor de gemeente) is nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De aanpak en uitwerking van de verschillende verbindingszones krijgt, in samenhang met actuele natuurwaarden, cultuurhistorie en recreatie verder vorm. Het is de bedoeling dat de ecologische verbindingszones in 2018 gerealiseerd zijn.
Etten-Leur in beeld
Uw bezoek waard

Alarm & hulpdiensten

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl