Nacap verwerft megacontract van 235 miljoen euro in Saudi-Arabië

10/11/2009 17:51

Nacap

Nacap-Suedrohrbau, de Saudi-Arabische dochtermaatschappij van de Nederlandse pijpleidingbouwer Nacap, heeft een contract ondertekend ter waarde van 235 miljoen euro met Saudi Aramco. De opdracht omvat de ontwikkeling, levering en de bouw van een multiproduct transportpijpleiding. Deze loopt van de Ras Tanura Raffinaderij aan de oostkust van Saudi-Arabië via Dhahran naar het centraal in het koninkrijk gelegen Riyadh.

De omvang van het werk bestaat uit de realisatie van een 506 kilometer lange 30" pijpleiding, drie pompstations, meetsystemen, substations en het onderhoud. De pijpleiding is bestemd voor het transport van diesel en kerosine van de raffinaderijen in Ras Tanura naar Riyadh en naar Dhahran en Al-Hasa. De oplevering staat gepland voor december 2011.

Victor Aquina, CEO van Nacap legt uit: "De samenwerking met Saudi Aramco in deze eerste projectfase was uitstekend. We waren in staat om wederzijds begrip te creëren en overeenstemming te bereiken over alle onderdelen van het project. Onze organisaties zijn beide vastbesloten om er een succes van te maken. Het omzetten van onze initiële eenheidsprijzen naar een Lump Sum Turn Key project is een innovatieve manier van werken. We zijn er trots op dat we voor dit project preferred partner zijn van Saudi Aramco. Dit is een belangrijke stap in Nacaps expansie in het Midden-Oosten en het bevestigt onze capaciteiten als EPC- aannemer."

Dit EPC-contract (Engineering, Procurement and Construction) is het resultaat van zes maanden van conceptueel design en front-end engineering van de pijplijn in een vroeg stadium van het project. Dit wordt ook wel Convert to Lump Sum Turn Key (CLSTK) genoemd. Nacap werkte in deze fase samen met haar onderaannemer Jacobs Engineering Group Inc. in Reading (Berkshire), Engeland. Een reële kostenraming van de materialen en constructiebenodigdheden resulteerde in de LSTK contractprijs van 235 miljoen euro. Nacap is verantwoordelijk voor het ontwerp, de levering van materialen, de constructie en de inbedrijfstelling van de pijpleiding.

Over NACAP

Nacap is wereldwijd actief als managing contractor. In die rol biedt Nacap een breed scala aan multidisciplinaire oplossingen voor het transport van olie, gas, water en data.

Nacap heeft een gemiddelde jaaromzet van ongeveer 600 miljoen euro, verdeeld over Europa, het Midden-Oosten, Azië en Australië. Nacaps missie statement: 'We bring energy to its destination' omvat projecten van de realisatie van grootschalige pijpleidingprojecten tot aan het uitrollen van distributienetwerken.

De hoofdvestiging van Nacap is gevestigd in Eelde, Nederland. Nacap heeft wereldwijd 3.000 medewerkers in dienst. Zij leven gezamenlijke bedrijfswaarden na die betrekking hebben op gezondheid, veiligheid, milieu en kwaliteit.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nacap.nl