Gemeente Coevorden

Gemeente wil binnenklimaat scholen verbeteren

De gemeente Coevorden vraagt voor tien basisscholen in de gemeente een landelijke subsidie aan voor verbetering van het binnenklimaat in de scholen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in verband met de economische crisis een eenmalige stimuleringsregeling beschikbaar gesteld voor de verbetering van het binnenklimaat en energiebesparing voor gebouwen van het primair onderwijs. Daarbij kan worden gedacht aan vervanging van enkel glas door Hoog Rendement glas, dakisolatie, vervanging van een cv-ketel, plaatsing van koolstofdioxidemeters, zonwering, luchtzuivering etc.

Van alle scholen in de gemeente zijn de verbeterwensen geïnven-tariseerd. De resultaten van deze inventarisatie en de urgentie daarvan zijn in nauw overleg met de schoolbesturen verwerkt in een subsidie-aanvraag. De noodzaak ligt bij de `slechtste scholen' als het gaat om het binnenmilieu. Nieuwe scholen en scholen die in de komende jaren worden vervangen door nieuwbouw zijn buiten de inventarisatie gehouden.

De scholen die in aanmerking komen voor subsidie zijn: -Christelijke Basisschool De Schutse in Aalden -C.B.S. Paul Kruger in Coevorden -Dr. Picardtschool in Coevorden -Willem-Alexanderschool voor p.c.b.o. in Dalerpeel -Protestants-Christelijke Basisschool Rehoboth in Gees -Protestants Christelijke Basisschool De Wegwijzer in Geesbrug -Protestants Christelijke Basisschool De Slagkrooie in Schoonoord -Openbare Basisschool De Woert in Oosterhesselen -Openbare Basisschool Burg. S.J. van Royenschool in Schoonoord -Openbare Basisschool De Akker in Sleen

Cofinanciering

Als de subsidie wordt toegezegd, komt er EUR 331.043,- beschikbaar voor de tien scholen. Van dit bedrag wordt veertig procent betaald door cofinanciering van de gemeente en de schoolbesturen.