Gemeente De Bilt


Nominatiecertificaat Sportgemeente overhandigd

10 november bekend of De Bilt Sportgemeente van het Jaar 2009 is

Dinsdag 20 oktober reikte Gerard van den Houten, projectleider Sportgemeente van het Jaar van Vereniging Sport en Gemeenten, het nominatiecertificaat uit aan Herman Mittendorff, wethouder Sport van de gemeente De Bilt. De gemeente De Bilt is genomineerd voor Sportgemeente van het Jaar 2009 en dingt samen met de gemeenten Alkmaar, Delft, Dordrecht en 's-Hertogenbosch naar deze titel.

Van den Houten lichtte toe waarom De Bilt is genomineerd. De Bilt voldoet aan de vooraf opgestelde criteria. Ten eerste scoort De Bilt hoog aan de hand van de kernindicatoren, de vragenlijst die alle gemeenten hebben ingevuld. In De Bilt worden veel verschillende sporten beoefend, doen veel inwoners aan sport en een groot percentage daarvan doet dit in verenigingsverband. Ten tweede hebben zij een essay moeten inleveren, ook deze is beoordeeld door een adviescommissie. De essays waren geanonimiseerd en daardoor wisten de adviescommissieleden niet van wie de essays waren. In het essay verwoordt De Bilt duidelijk haar sportbeleid en haar relaties met de sportverenigingen in de gemeente.

Op 28 oktober presenteert Mittendorff het sportbeleid van De Bilt tijdens een VSG-wethoudersbijeenkomst. Ook de andere genomineerden presenteren zich tijdens dit event. Ook deze presentatie wordt beoordeeld en weegt samen met de kernindicatoren en het thema-essay mee. Op 10 november wordt de winnaar Sportgemeente van het Jaar 2009 bekendgemaakt.

Bilthoven, 21 oktober 2009