Ingezonden persbericht


Persbericht - 29 oktober 2009

Wereldzeiler Olav Cox vertelt over droomreis met scherpe kantjes

Lelystad - Op dinsdagavond 10 november geeft wereldzeiler Olav Cox een lezing in Nieuw Land. Zijn lezing is alweer de derde in de lezingencyclus van Nieuw Land. Cox vertelt met behulp van beeldmateriaal over zijn zeilreis rond de wereld met de Ritme, een stalen 33 voeter. Deze lezing sluit aan bij de vaste presentatie van Nieuw Land over 'Vergane Schepen'. Voor de lezing zijn nog kaarten beschikbaar.

Tijdens deze lezing vertelt Olav Cox over de zeilreis rond de wereld die hij met zijn vrouw en baby van vijf maanden begon. Een gevarieerd, realistisch verhaal over een droomreis met scherpe kantjes. Over walvissen, stormen, prachtige oceaantochten, piraten, vrijheid, tropische eilanden, maar ook over het moeten maken van keuzes en plotselinge wijzigingen van de plannen. De laatste oceaanoversteek vaart Olav solo en uiteindelijk komt het gezin ruim drie jaar en 40.000 mijl na hun vertrek terug in Nederland, een maand voor de geboorte van hun tweede kind. Cox vertelt een eerlijk verhaal, waarin zowel de hoogte- als de dieptepunten van het oceaanzeilen aan bod komen. Een lach wordt afgewisseld met een brok in de keel.

De lezing van Olav Cox begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Bezoekers kunnen gratis parkeren op het voorplein van Nieuw Land. Kaarten zijn ¤ 8,- inclusief een kopje koffie of thee tijdens de pauze. Kaarten kunnen gereserveerd worden via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl (o.v.v. lezing 10 november) of bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00.



Ingezonden persbericht