Medisch Centrum Alkmaar

Publicatiedatum: 30 oktober 2009

Themamiddag voor mensen met kanker en hun naasten: Bestraling

Evean, 't Praethuys en het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houden op dinsdag 10 november a.s. een themamiddag over kanker met als onderwerp 'radiotherapie' (bestraling) voor mensen met kanker en hun naasten. Deze bijeenkomst is de tweede van een serie van acht themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig.

programma
Radiotherapie (bestraling) is het thema van deze bijeenkomst. Ongeveer de helft van alle kankerpatiƫnten wordt behandeld met radiotherapie. Wat is bestraling nu eigenlijk? Je hoort het niet, je ziet het niet, je ruikt en voelt het niet en toch doet het wat met het lichaam. Wat is de werking en wat zijn de eventuele bijwerkingen? Hoe is de bestralingsperiode zo goed mogelijk door te komen? De heer J.M. Uppelschoten, radiotherapeut-oncoloog in het MCA vertelt over dit onderwerp.

waar en wanneer
De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in 't Praethuys, Westerweg 50 te Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en staat de thee en koffie klaar. Het bijwonen van deze middag is gratis.

aanmelden