Gemeente Stadskanaal

Een nieuwbouwhuis bouwen zonder projectontwikkelaar. Dat is mogelijk voor mensen die een huis kopen aan de Molenwijk of op de locatie van de voormalige Berkenschool in Stadskanaal. Op dinsdagavond 10 november houdt de gemeente Stadskanaal er een informatiebijeenkomst over, vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis in Stadskanaal.

Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO®)

Het plan is om de locatie aan de Molenwijk volgens de principes van PPO® te ontwikkelen. Hierbij bouwen alle toekomstige bewoners hun huizen in gezamenlijkheid en naar eigen wens. Zij geven rechtstreeks opdracht aan de betrokken partijen zoals de architect en de aannemer. Er is bij een PPO® dus geen projectontwikkelaar betrokken. De kopers besparen daarbij op de kosten en kunnen de woning naar hun eigen wensen bouwen.

Wensen en mogelijkheden De begeleiding van het PPO®-project wordt verzorgd door KUUB, het centrum voor particuliere bouw uit Groningen, dat sinds 2002 ervaring heeft met dergelijke projecten (zie www.kuub.info). Tijdens de informatiebijeenkomst laat KUUB zien hoe het gebied ingevuld kan worden.

Onder de aanwezigen wordt de belangstelling voor de koop van een woning aan de Molenwijk of een deel van de Berkenschool gepolst. Met de mensen die een kavel of een `schooldeel' willen kopen houdt KUUB een vervolggesprek om hun wensen en mogelijkheden te bespreken.


* 3 november 2009