Evangelische Omroep


-Persbericht-

Het Elfde Uur
dinsdag 10 november
21:15 uur, Nederland 2
presentatie: Andries Knevel

Gasten: Guusje ter Horst, Hans Clevers en Astrid Kersseboom

Guusje ter Horst
Klanten van illegale prostituees zijn, als het aan minister Guusje ter Horst ligt, binnenkort strafbaar. Dat staat in een wetsvoorstel dat dit weekend naar de Tweede Kamer ging. Wie een sekswerker zonder vergunning bezoekt kan binnenkort door de politie opgepakt en vervolgd worden. Maar hoe gaat de minister dit handhaven? En verplaatst de prostitutie zich door deze maatregelen niet nog meer naar de schimmige en oncontroleerbare escortbranche, waar de minister er helemaal geen grip meer op heeft?

Hans Clevers
Lost stamcelonderzoek de verwachting in van genezing van ziekten als Parkinson, diabetes of Alzheimer? Hoogleraar moleculaire biologie Hans Clevers is directeur van het Hubrecht Laboratorium en hij doet onderzoek met volwassen stamcellen. Met embryonale stamcellen werkt hij niet. Waar ligt voor hem de grens?

Clevers is ook te zien in een tweedelige EO-documentaire op Nederland 2 om 19.15 uur:
Zondag 15 nov: Stamcel: hype of hoop?
Zondag 22 nov: De perfecte mens

Astrid Kersseboom
Journaalpresentator en royaltydeskundige Astrid Kersseboom verzorgde het verslag op televisie ten tijde van de aanslag op j.l. Koninginnedag in Apeldoorn. Paradoxaal genoeg steeg de populariteit van het koningshuis na deze gebeurtenis. Inmiddels is dat weer teniet gedaan vanwege de publieke ophef rond de bouw van een vakantiehuis in Mozambique. Kerssenberg vertoefde in Mexico een aantal dagen in de nabijheid van de koninklijke familie. Zijn ze echt geraakt door de commotie? Wat is haar indruk van de familie op dit moment?
Verder schreef Kerssenberg samen met haar vader een boek over Rotterdam. Wat heeft de Maasstad voor op Amsterdam?

Boek - ³Rotterdam aan de hand van mijn (groot)vader. Verhalen over de Maasstad², Astrid en Eef Kersseboom, 2009, Uitg. Conserve, Schoorl, ISBN 978 90 5429 283 8 NUR 321