Dienstenbond CNV

Nieuws

9 november 2009

Principeakkoord cao voor het omroeppersoneel

Vorige week heeft CNV Media een principeakkoord bereikt over de cao voor het omroeppersoneel. De looptijd voor de nieuwe cao is van 1 april 2009 tot 1 januari 2011. In zowel 2009 als in 2010 stijgen de lonen 1%. Daarnaast zijn er structurele middelen gereserveerd ten behoeve van maatregelen voor werkzekerheid en mobiliteit. CNV Media is van mening dat er hiermee een goede balans is gevonden tussen salariswensen en werkzekerheid. Uiteindelijk is het woord natuurlijk aan u. Tot 23 november kunt u uw stem uitbrengen.

De hoofdpunten op een rijtje:
Per 1 april jongstleden worden de lonen met 1% verhoogd. Per 1 januari aanstaande worden de lonen nogmaals met 1% verhoogd. Er wordt 2 miljoen structureel vrijgemaakt voor werkzekerheid en mobiliteit. Medewerkers krijgen het recht om minstens eenmaal in de 5 jaar een loopbaantraject te volgen op kosten van de werkgever. Daarnaast zal er een mobiliteitscentrum worden opgericht en wordt er geld uitgetrokken voor stage- en werkervaringsplekken voor kwetsbare groepen.
Eenmalig wordt 175.000 euro beschikbaar gesteld om een EVC systeem (Eerder Verworven Competenties) te ontwikkelen.

De volledige tekst van het principeakkoord vindt u hieronder.

CNV Media is ervan overtuigd dat de gemaakte afspraken een solide basis leggen voor de nieuwe cao periode. Zeker met het oog op de lastige tijden die er voor de omroepen verwacht mogen worden. We leggen het akkoord dan ook positief ter stemming aan u voor. Tot 23 november aanstaande kunt u, met het bijgesloten reactieformulier, uw stem kenbaar maken.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.