Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 10 november 2009

Yo! Opera Festival 2009 is 'dik'
Helft bezoekers operafestival Utrecht tussen de 10 en 16 jaar

De vijfde editie van het Yo! Opera Festival programmeerde van 4 tot en met 8 november maar liefst 42 verschillende operaproducties voor en door jongeren. Op diverse locaties in Utrecht werden in totaal bijna 5.000 bezoekers ontvangen. De helft van de bezoekers bestond uit jongeren tussen de 10 en 16 jaar.

Bij het 'YO! OPERAtion Eigenwijz' feest op vrijdagavond in de Stadsschouwburg en bij de miniopera's in 'De Operaflat' op de Faustdreef in de wijk Overvecht moest zelfs een streng deurbeleid worden gevoerd om de bezoekersstromen in goede banen te leiden.

Artistiek leider Anthony Heidweiller is zeer enthousiast over het succes van deze lustrumeditie: 'De afgelopen dagen hebben in totaal 150 jongeren en ruim 200 jonge operamakers de jeugdopera een nieuw gezicht gegeven. Na deze vijfde editie van het Yo! Opera Festival is jeugdopera voorgoed veranderd, klaar voor de 21e eeuw. Opera kun je zelf maken, je kunt erop chillen en dansen. Kortom: Opera is dik!'

Yo! Opera, opgericht in 2001, is nationaal en internationaal toonaangevend op het gebied van jeugdopera. Het festival was van 4 tot en met 8 november op bijzondere locaties in Utrecht. Yo! Opera laat jongeren kennismaken met opera, onder meer door ze te betrekken bij de organisatie van het festival. Samen met professionele operamakers gaan jongeren op zoek naar nieuwe vormen van opera.

Noot voor de redactie,