Ingezonden persbericht



---



oneworld alliantie verwelkomt Mexicana aan boord

Dinsdag, 10 november 2009: Mexicana is sinds middernacht onderdeel van oneworld® - waarmee de grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico en Midden-Amerika wordt toegevoegd aan Žs werelds beste kwaliteitsalliantie.

Dochtermaatschappijen MexicanaClick en MexicanaLink treden op hetzelfde moment toe tot oneworld, als affiliate leden. Alle drie de luchtvaartmaatschappijen bieden het volledige aanbod van services en voordelen van de alliantie aan vanaf de eerste vluchten vandaag.

Ze breiden het oneworld netwerk uit tot bijna 700 bestemmingen in ca. 150 landen, met een gezamenlijke vloot van ongeveer 2.250 toestellen die meer dan 8.000 vluchten per dag uitvoeren, 325 miljoen passagiers per jaar vervoeren, en een jaarlijkse omzet van USD 100 miljard genereren.

Een omvangrijke promotiecampagne heeft het startsein gekregen om de toetreding tot de alliantie onder de aandacht te brengen.

Mexicana biedt passagiers, die in de komende vier weken met de maatschappij vliegen, de kans om twee tickets te winnen voor een onvergetelijke reis rond de wereld, vliegend met haar nieuwe oneworld partners. Zie apart persbericht

Een Airbus A320 van Mexicana en een Boeing 717 van MexicanaClick, uitgerust in de oneworld huisstijl, zijn gisteren op hun Mexico City hub onthuld. Zie apart persbericht

oneworld's prijswinnende Travel and Charging Stations zijn voor het eerst in Latijns-Amerika waar ze op Mexico City's Benito Juarez International Airport geïnstalleerd zijn. Zie apart persbericht oneworld alliantie verwelkomt Mexicana aan boord.2

Mexicana's toonaangevende Mexicaanse en Midden-Amerikaanse netwerk is vanaf afgelopen nacht gedekt door oneworld's volledige en uitgebreide assortiment alliantietarieven en Sales producten - waaronder de nieuwe ŽVisit Mexico and Central America passŽ. Zie apart persbericht

Mexicana's toetreding volgt een dag op de verkiezing van oneworld tot Žs werelds beste luchtvaartalliantie voor de zevende keer op rij tijdens de World Travel Awards. Zie apart persbericht

oneworld vernieuwt haar website naar aanleiding van de toetreding van Mexicana en breidt haar online diensten tegelijkertijd uit met een Spaanse versie van haar populaire rond-de-wereld boekingstool, een iPhone zoekapplicatie voor vluchten en een complete website voor mobiele gebruikers van BlackberryŽs, iPhones en andere smartphones. Zie apart persbericht

Vanaf vandaag kunnen leden van het MexicanaGO frequent flyer programma mijlen verdienen en inwisselen op vluchten van alle oneworld partners, waaronder enkele van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld - American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian en bijna 20 affiliate leden. Rusland's grootste binnenlandse luchtvaartmaatschappij S7 treedt in 2010 toe.

MexicanaGO Conquer en Discover kaarthouders krijgen respectievelijk oneworld Emerald en Sapphire status, waarmee ze toegang krijgen tot ca. 550 luchthavenlounges over de hele wereld, aangeboden door de luchtvaartmaatschappijen van de alliantie. Mexicana Explore kaarthouders krijgen de oneworld Ruby status.

Naar de 21.000 klanten in deze top drie MexicanaGo categorieën zijn nieuwe lidmaatschapspassen gestuurd, voorzien van het oneworld logo, om ervoor te zorgen dat ze in aanmerking komen voor de alliantievoordelen.

Vanaf vandaag kunnen de 100 miljoen frequent flyer leden van de gevestigde oneworld maatschappijen mijlen en punten verdienen en inwisselen en alle andere oneworld voordelen ontvangen via Mexicana en haar twee affiliates.

Terwijl Mexicana toetreedt tot oneworld, wordt haar logo toegevoegd aan duizenden oneworld verwijzingen op de 700 vliegvelden wereldwijd die onderdeel zijn van het alliantienetwerk, op de website van de alliantie en alle oneworld branding die door de alliantie en haar leden wordt gebruikt in reclame-uitingen, publicaties en briefpapier om het bewustzijn van Mexicana in de ca. 150 landen uit het alliantienetwerk te vergroten.

Tegelijkertijd zal Mexicana oneworld logoŽs op de rompen van alle 105 toestellen in haar gezamenlijke vloot aanbrengen en het alliantie-embleem afbeelden waar ook het eigen Mexicana logo wordt afgebeeld.

Senior executives van alle luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij oneworld waren bijeen gekomen in Mexicana's basis Mexico City om het nieuwe lid te verwelkomen, onder leiding van:
. Gerard Arpey, American Airlines voorzitter en Chief Executive en huidig voorzitter van oneworld's Governing Board.
. Antonio Vazquez, voorzitter en Chief Executive van Iberia, dat heeft gefungeerd als Mexicana's oneworld sponsor, door het te ondersteunen bij haar alliantie toetredingsprogramma.
. John McCulloch, oneworld Managing Partner.

Gerard Arpey, oneworld Governing Board Chairman en American Airlines Chief Executive, verklaarde: "oneworld is zeer selectief als het gaat om wie we aan boord uitnodigen om zich aan te sluiten als nieuw lid. We overwegen alleen luchtvaartmaatschappijen met merken die overeenkomen met de kwaliteit van onze gevestigde partners, die onze veiligheidsprioriteiten, klantenservice en winstgevendheid delen en die ons bestaande gezamenlijke netwerk in belangrijke markten kan uitbreiden, in plaats van simpelweg te repliceren wat we al aanbieden. Als leidende maatschappij in Mexico en Midden-Amerika voldoet Mexicana meer dan aan deze eisen. We zijn verheugd haar en haar klanten aan boord van oneworld te verwelkomen." meer oneworld alliantie verwelkomt Mexicana aan boord.3

Antonio Vázquez, Iberia Chairman en Chief Executive, verklaarde: "Het was een eer voor Iberia om op te mogen treden als Mexicana's sponsor voor oneworld, een proces dat de uitstekende betrekkingen tussen beide luchtvaartmaatschappijen heeft versterkt. Mexicana zal oneworld's lang gevestigde positie als toonaangevende alliantie in de Spaanssprekende wereld en in Latijns-Amerika aanzienlijk versterken, waardoor het voor meer klanten makkelijker wordt om meer plekken eenvoudiger te bereiken en voor een betere waarde met enkele van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld."

Manuel Borja, Mexicana Chief Executive Officer, verklaarde: "Als lid van oneworld zullen we in staat zijn om onze klanten meer keuzes en gemak te bieden, een veel uitgebreider wereldwijd netwerk, meer mogelijkheden om frequent flyer punten te verdienen en te verzilveren, meer lounges, meer klantenservice ondersteuning en betere waarde - services en voordelen buiten het bereik van een individuele luchtvaartmaatschappij of bilateraal partnerschap. Voor Mexicana en onze werknemers versterkt dit onze positie in een steeds concurrerender markt.

Over Mexicana

Mexicana is de grootste luchtvaartmaatschappij in Mexico en Midden-Amerika. Met MexicanaClick en MexicanaLink wordt naar 14 landen en 67 bestemmingen gevlogen - waarvan 37 in Mexico. MexicanaClick's netwerk omvat 29 bestemmingen in Mexico plus Havana (Cuba), en MexicanaLink vliegt naar 18 bestemmingen in Mexico.

Mexicana heeft 63 toestellen - 26 Airbus A320s, 21 A391s, 10 A318s, twee A330s, twee Boeing 767-200s en twee Boeing 767-300s. Zij zijn goed voor meer dan 200 vertrekken per dag, met gebruik van de twee-letter airline code MX. Mexicana biedt twee klassen aan - Executive en Economy - met in-flight entertainment schermen in de hele vloot en gratis in-flight maaltijden en drankjes in beide cabines.

MexicanaClick heeft 24 Fokker 100s en zes Boeing 717s, die goed zijn voor 160 vertrekken per dag. De Fokker 100s zijn uitgerust met een enkele "Coach plus" cabine, met leer beklede stoelen met een 89 cm pitch. De 717s bieden twee klassen - Executive en Economy. Alle passagiers krijgen gratis in-flight drankjes en snacks aangeboden.

MexicanaLink vliegt met 12 new-generation Bombardier CRJ100 regionale toestellen met meer in bestelling. Zij vertrekken meer dan 70 keer per dag.

Mexicana heeft 8,3 miljoen passagiers vervoerd in 2008, met Click Mexicana nog eens 3,4 miljoen. Gezamenlijk hebben ze 8.400 werknemers in dienst.

Mexico City - de op één na dichtstbevolkte metropool ter wereld - is de belangrijkste hub van de maatschappij, met Cancun en Guadalajara als secundaire hubs.

Mexicana heeft recentelijk de migratie van de belangrijkste IT platforms naar Amadeus Altéa afgerond - naast oneworld partners British Airways, Finnair, Iberia, LAN, Malév Hungarian Airlines en Qantas, en Cathay Pacific dat binnenkort ook naar deze provider overstapt.

Onder de belangrijkste bilaterale alliantie relaties van Mexicana vallen die met oneworld's American Airlines en Iberia, waaronder code-sharing, frequent flyer links en through check-in. Voor de toetreding tot oneworld heeft Mexicana ook bilaterale samenwerkingen opgezet met vier andere oneworld partners - Cathay Pacific (frequent flyer), Japan Airlines (frequent flyer, code-sharing en through check-in), LAN (frequent flyer en through check-in) en Qantas (code-sharing, frequent flyer en through check-in).

Mexicana is tijdens de World Travel Awards 2009 voor het elfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Best Airline Mexico and Central America, en in 2007 tot Beste Business Class Latin America voor het derde achtereenvolgende jaar en Best Internet Site in Latin America. Daarnaast is het door Global Traveler Magazine twee jaar achter elkaar uitgeroepen tot Best Airline in Mexico.

meer
oneworld alliantie verwelkomt Mexicana aan boord.4

Mexicana is één van de meest ervaren luchtvaartmaatschappijen ter wereld, met vluchten vanaf juli 1921.

In december 2005 is de luchtvaartmaatschappij geprivatiseerd en is nu eigendom van een consortium van particuliere Mexicaanse investeerders.

Mexicana werd in april 2008 gekozen tot oneworld lid.

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Mexicana, Qantas en Royal Jordanian, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen waaronder American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Het Russische S7 treedt in 2010 toe.

Deze luchtvaartmaatschappijen:

. Bedienen samen ca. 750 luchthavens in bijna 150 landen, met ca. 8500 vluchten per dag.
. Hebben bijna 550 luchthavenlounges voor luxeklanten.
. Vervoeren ongeveer 330 miljoen passagiers per jaar.
. Stellen 300.000 mensen tewerk.

. Beheren bijna 2500 vliegtuigen.

. Generen jaarlijks ongeveer 100 miljard dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige alliantie met leden uit Zuid-Amerika, het Aziatische Midden-Oosten en Australië.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke alliantie dan ook.

In 2009 is oneworld is voor de zevende keer op rij verkozen tot 's werelds beste luchtvaartalliantie tijdens de World Travel Awards. Sinds het ontstaan van deze award in 2003 is oneworld totnogtoe de enige alliantie, die deze prijs in de wacht wist te slepen.