VerkeersInformatieDienst


Ongevallen zorgen tijdens spits voor veel vertraging.

10 november 2009, 08:39
Tijdens de ochtendspits van dinsdag is het verkeer geteisterd door diverse ongevallen. Op de A1 Amersfoort - Amsterdam is ter hoogte van knooppunt Watergraafsmeer een motorrijder onderuit gegaan waardoor de rechterrijstrook afgesloten is. Er is 18 kilometer file ontstaan tussen Bussum en knooppunt Watergraafsmeer. De vertraging is opgelopen tot boven de 30 minuten.

Ook op de A15 is het raak. Van Rozenburg in de richting van Gorinchem zijn bij een ongevalsonderzoek drie rijstroken afgesloten tussen het knooppunt Vaanplein en de afrit IJsselmonde. De file die daardoor op de A15 is ontstaan valt wel mee (2 kilometer), maar ook het verkeer op de A29 ondervind hiervan de nodige hinder. Vanuit Bergen op Zoom richting Rotterdam staat 6 kilometer file tussen Oud-Beijerland en het knooppunt Vaanplein. Hier is wel sprake van een vertraging van bijna een half uur.

Dan heeft op de A12 richting van Arnhem nog een auto in brand gestaan. Dit trekt behoorlijk wat bekijks en zorgt dus ook voor veel vertraging. De rechterrijstrook is afgesloten tussen Driebergen en Maarsbergen en er staat 10 kilometer verkeer stil vanaf knooppunt Lunetten. In de andere rijrichting heeft het verkeer te maken met ruim een half uur vertraging door 18 kilometer file tussen Veenendaal-West en Driebergen.