Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

10 november 2009

57,6% is bereid om een baan onder niveau te accepteren

Uit het onlangs gehouden onderzoek Arbeidsmarkt- en Imago-onderzoek 2009 door Memory Magazine, tijdschrift voor ambitieuze studenten en starters, kwam naar voren dat 57,6% van de starters* bereid is om een (eerste) baan onder hun niveau te accepteren.

Uit dit onderzoek - waaraan toevalligerwijs precies 2009 starters hebben deelgenomen - kwam onder meer naar voren dat 62% bereid is om tegen een lager salaris dan normaal een (eerste) baan te accepteren. Daarnaast denkt 55% van de starters langer te moeten zoeken naar een baan in vergelijking met werkzoekenden vorig jaar. Starters maar ook studenten en (young) professionals hoeven niet langer te zoeken naar een baan, want op dé carrièrebeurs in het najaar, De Nederlandse Carrièredagen, kunnen zij een groot aantal topwerkgevers ontmoeten.

Topwerkgevers
Tijdens De Nederlandse Carrièredagen '09 - dé carrièrebeurs in het najaar voor studenten, starters en (young) professionals - zullen ruim 100 organisaties aanwezig zijn met een stand en/of workshop(spreker) waaronder ABN AMRO, ING, TNT, Kema, BAM, Stork, Koninklijke Marine, Rabobank, Ordina, Atos Origin en Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor (afstuderende) rechtenstudenten, starters en (young) professionals wordt er op vrijdag 13 november De Juridische Carrièredag georganiseerd. Tijdens deze dag kunnen zij diverse workshops volgen en kennis maken met topadvocatenkantoren als Loyens & Loeff, DLA Piper, Stibbe en NautaDutilh. Op de speciaal ingerichte beursvloer kunnen studenten, starters en (young) professionals kennismaken met topwerkgevers uit de branches Accountancy, Bank & Verzekering, Farmacie, IT, Juridisch en Techniek. Daarnaast is er ook een aparte traineestraat op de beursvloer met organisaties die traineeships aanbieden. Young professionals kunnen een speciaal workshopprogramma volgen, gericht op mensen met werkervaring.

Opening en carrièretips van Peter Bakker, CEO van TNT Niemand minder dan Peter Bakker, CEO van TNT en winnaar van de prestigieuze prijs Global Citizenship Award van de Clinton Global Initiative, zal samen met gastvrouw Nikkie Plessen het carrière-evenement openen. Daarnaast geeft hij persoonlijk carrièretips tijdens de workshop 'Carrièretips van Peter Bakker' op vrijdag 13 november om 10.30 uur. Ook zijn er nog vele gratis diverse vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops te volgen zoals: 'Snelle carrièremakers', 'Een financiële carrière in internationaal perspectief ', 'Ontdek jouw carrièrekansen in de farmacie', 'Carrière binnen de accountancy: does size really matter?' en 'Test je capaciteitentest'. Ook zijn er workshops te volgen over duurzaamheid en diversiteit.

Opening NYSE Euronext door directeur Nederlandse Carrièredagen Ter ere van De Nederlandse Carrièredagen '09 is de directeur van de Nederlandse Carrièredagen, Geert Nab, uitgenodigd door de raad van bestuur van Euronext Amsterdam voor de dag-ceremonie van 13 november op "Beursplein 5". Om precies 9.00 uur zal hij Euronext Amsterdam openen met de welbekende gongslag.

Openingstijden
De Nederlandse Carrièredagen zijn vrijdag 13 en zaterdag 14 november a.s. geopend van 9.30 - 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.carrieredagen.nl. Beide dagen worden afgesloten met een spetterend optreden van o.a. Jeroen van der Boom en Rachel van X-factor.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events
Naast De Nederlandse Carrièredagen organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs, het grootste carrière-evenement van Nederland met de beste werkgevers, Carrièrebeurs Overheid, Carrièrebeurs Zorg & Welzijn en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.



Ingezonden persbericht