Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam gaat samenwerken met Saab

DEN HAAG, 10 november 2009 â¤* Mahindra Satyam (NYSE: SAY) gaat samenwerken met het Zweedse defensie- en beveiligingsbedrijf Saab. Mahindra Satyam wil hiermee zijn Indiase activiteiten, gericht op de wereldwijde defensiemarkt en landelijke beveiligingsmarkt, uitbreiden.

Mahindra Satyam en Saab zijn al eerder gestart met het opzetten van een Centre of Excellence (CoE) for Network-Centric Warfare (NCW). Binnen dit centrum zullen medewerkers werkzaam zijn met uitgebreide ervaring. Daarbij biedt het centrum een breed scala van tools, systemen, middleware, integratieplatformen en voorbeelden van systemen op het gebied van NCW. Hiermee heeft het CoE alles in huis om uit te groeien tot het ontwikkelcentrum voor missiekritische applicaties en C4I-oplossingen (Command, Control, Communications, Computers and Intelligence). De producten die het centrum ontwikkelt, zullen wereldwijd ter beschikking staan van beide partners. Mahindra Satyam en Saab kunnen deze CoE-producten inzetten voor binnenlandse veiligheidsprojecten, waar de focus ligt op end-to-end beveiliging. Beide bedrijven verwachten dat de behoefte aan beveiligingsproducten zal toenemen. De Indiase regering is namelijk van plan sterk te investeren in de eigen defensie. Met hun uitgebreide expertise op dit gebied spelen Mahindra Satyam en Saab in op deze groeimarkt.

Åke Svensson, President en CEO van Saab: 'We beschouwen de samenwerking met Mahindra Satyam als een strategische combinatie. Op deze manier bundelen we onze expertise op het vlak van techniek en ontwikkeling.'

Een van de gezamenlijke projecten van Mahindra Satyam en Saab is het Battle Management System (BMS) van het Indiase leger. Deze door Saab voorgestelde oplossing voor BMS heeft zich inmiddels in de praktijk bewezen en wordt in verschillende landen gebruikt. Mahindra Satyam en Saab willen de inzet van deze oplossing verder uitbreiden. CEO C.P. Gurnani van Mahindra Satyam en Åke Svenson hebben hierover een 'Memorandum of Understanding' getekend.

Anand Mahindra, vicevoorzitter en directeur van de Mahindra Group: 'Mahindra Satyam is sterk op het gebied van missiekritische systemen, ERP- en ontwikkeldiensten, en luchtvaart en systeemintegratie, en heeft uitstekende productiecapaciteiten. Mahindra Systech onderscheidt zich door zijn uitgebreide ontwikkelervaring. De nieuwe strategische samenwerking met Saab creëert synergie tussen de sterke punten van Mahindra Satyam en Mahindra Systech. Tegelijkertijd halen we het maximale uit de expertise van Saab op het gebied van C4I-programma's, Network-Centric Warfare en speciale IT-systemen.'

Gurnani: 'Mahindra Satyam zet zich in om samen te werken met marktleiders in verschillende segmenten. De overeenkomst met Saab is hiervan het resultaat. Deze samenwerking geeft ons een goede start in de markt voor missiekritische defensiesystemen. Daarnaast versterken we met deze samenwerking onze positie in de Indiase markt en staan we op het punt nieuwe wereldwijde markten te betreden.'

#
Over Saab AB
Saab AB levert wereldwijd toonaangevende producten, diensten en oplossingen voor verschillende activiteiten: van militaire defensie tot en met civiele beveiliging. Saab ontwikkelt, gebruikt en verbetert continu nieuwe technologieën om tegemoet te komen aan de steeds veranderende klanteisen. Het bedrijf is een van de grootste Europese defensie- en beveiligingsbedrijven. Bij Saab AB werken 13.300 mensen, het bedrijf heeft een jaaromzet van 23 miljard Zweedse Kronen. Saab AB besteedt jaarlijk zeventien procent van zijn omzet aan Research & Development. Het bedrijf heeft een langdurige samenwerking met het Indiase defensieapparaat en ontwikkelt en produceert de Gripen-straaljager. Andere gebieden waarop Saab de Indiase defensie ondersteunt, zijn het commando en de controle, elektronische oorlogvoering, sensoren, wapens, communicatie en meer. Tegenwoordig is het bedrijf actief in verschillende Europese landen en in Zuid-Afrika, Australië en de Verenigde Staten. Saab AB blijft zijn zakelijke activiteiten wereldwijd uitbreiden. Saab Automobile is in 1995 losgekoppeld van de Saab Group en sinds 2000 volledig eigendom van General Motors.

Over Mahindra Satyam
Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren. De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten. Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van $ 6,3 miljard. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling. Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune(TM) 500-organisaties. Meer informatie is beschikbaar op www.satyam.com.




Ingezonden persbericht