Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Amsterdam, 10 november 2009

Campagne Amsterdam Museum Adventure internationaal van start

In samenwerking met de Amsterdamse musea presenteert Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) de mooiste tentoonstellingen en vaste collecties in Amsterdam tijdens de nieuwe campagne Amsterdam Museum Adventure. Deze start in november 2009 en loopt tot en met april 2010.

De kracht van Amsterdam Museum Adventure is de unieke concentratie van bijzondere musea op een relatief kleine oppervlakte. Er is geen stad in Europa waar op loopafstand van elkaar zoveel mooie musea te vinden zijn. Deze variëren van het Amsterdams Historisch Museum, Museum Het Rembrandthuis en Foam_Fotografiemuseum Amsterdam tot en met musea in historische grachtenhuizen zoals Museum Van Loon, Bijbels Museum, Museum Ons' Lieve Heer op Solder en Museum Willet-Holthuysen. Doel van de campagne is om cultuurtoeristen deze winter te verleiden tot een bezoek aan Amsterdam. Het aanbod van Amsterdam Museum Adventure is te vinden in een kleurrijke brochure die gratis verkrijgbaar is in de VVV-vestigingen van ATCB en in de folderrekken van Holland Brochure Service. Er zijn twee taalversies, Nederlands-Engels en Duits-Frans, om ook de buitenlandse toeristen zo goed mogelijk te bedienen. De campagne wordt op de World Travel Market in Londen gepresenteerd aan de internationale reisindustrie, van 9 tot en met 11 november.

Vanaf november kunnen bezoekers in de Amsterdamse musea genieten van een groot aantal bijzondere tentoonstellingen. Wat voorbeelden: in het Cobra Museum voor Moderne Kunst vanaf 24 oktober Paris Central. Vrije stad, vrije kunst in de jaren '50. In het Rijksmuseum vanaf 20 november Hendrick Avercamp: IJspret!. In het Stadsarchief vanaf 20 november Kapitaal Amsterdam. 400 jaar financiële geschiedenis. In het Nederlands Instituut voor Mediakunst vanaf 28 november Versions, over de relatie internet en kunst. In Foam_Fotografiemuseum Amsterdam vanaf 28 december Alexander Rodchenko - Revolution in Photography (1891-1956). Bijzonder is dat 25 van deze musea vrij toegankelijk zijn met één kaart: de I amsterdam Card.