Gemeente Kapelle

Eerste voorlichtingsavond âAlcohol- en drugsgebruik onder jongerenâ goed bezocht

Afgelopen woensdag 4 november was de Wemel goed gevuld met verschillende belangstellenden die via een debat met elkaar in gesprek raakten over het thema Alcohol en Drugs. De Kapelse zanger Alwin leidde het debat. Aanwezig waren onder andere: ouders; jeugdwerker Evangelische kerk en vertegenwoordigers van basisschool de Hoeksteen, basisschool de o.b.s., het Goese Lyceum, Indigo, eetcafé de Optimist, voetbalvereniging Wemeldinge, stichting Voorkom en The Mall Frissfeesten.

Â

Er waren voldoende en interessante aanknopingspunten over het thema. Aan de hand van vijf stellingen werd er over en weer gepraat. Eén van de stellingen was bijvoorbeeld: âAls je alcohol verbiedt, gaan jongeren stiekem drinken!âAan het eind van iedere stelling werd het gesprek samengevat.
De doelstellingen van deze avond waren o.a.: uitwisseling van ervaringen, het verkrijgen van gedeelde kennis en het onderzoeken en eventueel wegnemen van vooroordelen.

Het tweede deel van de avond werd gepresenteerd door stichting Voorkom. Praktijksituaties en voorbeelden werden met gebruik van een beamer levendig gepresenteerd door Joop Gottmers. We hopen dat deze avond een aanzet is om in gesprek te blijven over een voor onze samenleving belangrijk onderwerp.

Een soortgelijke avond wordt woensdag 9 december in de Vroone te Kapelle gehouden.
Vanaf 19.30 uur is de zaal open en de avond duurt tot 21.30 uur.

Entree gratis!

Het is de bedoeling dat net als in Wemeldinge verschillende plaatselijke deskundigen, sportclubs en andere geïnteresseerden die met jongeren werken of te maken hebben benaderd en uitgenodigd worden.

Afdeling Samenleving gemeente Kapelle